Mi történt a gépemmel?
Egyik éjjel fél 1-körül toltam a Crysis 1-eta egyszer kikapcsolt a képernyő (mintha készenlétben lett volna a gép), a ház teteje égető volt, és pár másodperc múlva kikapcsolt, de nem a szokásosan, csipogott a házban 3-4-szer aztán leállt.
Mi történt?
Szerintem túlmelegedett:(
Felszereltsége:
Intel Core 2 Dou E7400 2.8GHZ, 2 magos, a kettő együtt 5,6GHZ
4GB Ram (XP-m is meg Win 7-em is van (Acronis OS) Xp-n toltam (ami csak 3GB-t ismer fel nem tom miért), mert 7-en nem indul)
Még 1,5 TB szabad hely a 2-ből
MSI P43 -akármi- Alaplap
MSI videókártya nVidia 1GB chipset-tel vagy mi a fene
Kaspersky Internet Security 2011 van fenn Xp-n is meg 7-en is:)
Előre is Kössz
Azóta semmi baj:)
Szia!
Szerintem is túlmelegedett, mint látod a Crysis egy "gépgyilkos", nagyon meg tudja hajtani a masinát.
Egyébként a processzormagok órajelét nem adjuk össze, azok külön-külön 2.8GHz... :D szép is lenne közel 6GHz-es processzorokkal operálni. XD
A Crysis volt az első gondolom ami ezt csinálta. Azt javaslom, hogy építs/rakass a gép elejébe (ha lehet) és hátuljába 1-1 ventilátort, hogy jól szellőzzön a gép. Rengeteget számít, sokat segít!
Ha nem túlmelegedés okozta, lehet, hogy valami ratyis noname tápod van, amire ráírták hogy mondjuk 500W-os, azt jó ha 300W teljesítményt lead. Sajnos sok ilyen, van pl Codegen, Mercury és társai...ilyeneket még a gépem közelébe sem engednék. Gyakori hiba, hogy az emberek a tápegységen spórolnak egy hatalmasat, aztán néznek, hogy hopp, nem megy a Krájzisz.
Egyelőre ezek jutnak eszembe.
'Intel Core 2 Dou E7400 2.8GHZ, 2 magos, a kettő együtt 5,6GHZ'
Hülyeség...
1. Így kell írni: Intel Core 2 >Duo<
2. A két magos az a 2,8 GHz esetében magonként 1,4 Ghz
3. XP az csak 3 GB-ot tud felismerni. (Köztudott...)
4. A videókártya bővebben?
5. Igen, jó a gyanúd, ez valószínűleg túlmelegedett, szerintem videó kártya, ugyanis a Crysis az nem szokta magát 'lefagyasztani' 90C°-nál, nekem volt, hogy órákig 105-110C°-os volt a kártyám.
A válasz írója 87%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 22:07
Nem is a teljesítmény baj a gagyi tápokkal (szerintem a codegen az még középkategóriába belefér, nem olyan rossz, csak mindenki azt mondja) hanem, hogy ahol 12,0 V-nak kéne lenni ott 12,5-9 V van...
Köszi a gyors válaszoket!
Amúgy minden cuccom megbízható forrásból és szabembertől való a tápom 400W-os és a prociban egyenként 2,8GHZ-esek a magok vagy mittomén mik:) és Codegen táp
és minden Ramiris-től való:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!