Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Mi történt a gépemmel?

Mi történt a gépemmel?

Figyelt kérdés

Egyik éjjel fél 1-körül toltam a Crysis 1-eta egyszer kikapcsolt a képernyő (mintha készenlétben lett volna a gép), a ház teteje égető volt, és pár másodperc múlva kikapcsolt, de nem a szokásosan, csipogott a házban 3-4-szer aztán leállt.

Mi történt?

Szerintem túlmelegedett:(

Felszereltsége:

Intel Core 2 Dou E7400 2.8GHZ, 2 magos, a kettő együtt 5,6GHZ

4GB Ram (XP-m is meg Win 7-em is van (Acronis OS) Xp-n toltam (ami csak 3GB-t ismer fel nem tom miért), mert 7-en nem indul)

Még 1,5 TB szabad hely a 2-ből

MSI P43 -akármi- Alaplap

MSI videókártya nVidia 1GB chipset-tel vagy mi a fene

Kaspersky Internet Security 2011 van fenn Xp-n is meg 7-en is:)

Előre is Kössz

Azóta semmi baj:)

2011. márc. 14. 21:51
 1/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem is túlmelegedett, mint látod a Crysis egy "gépgyilkos", nagyon meg tudja hajtani a masinát.

Egyébként a processzormagok órajelét nem adjuk össze, azok külön-külön 2.8GHz... :D szép is lenne közel 6GHz-es processzorokkal operálni. XD

A Crysis volt az első gondolom ami ezt csinálta. Azt javaslom, hogy építs/rakass a gép elejébe (ha lehet) és hátuljába 1-1 ventilátort, hogy jól szellőzzön a gép. Rengeteget számít, sokat segít!

Ha nem túlmelegedés okozta, lehet, hogy valami ratyis noname tápod van, amire ráírták hogy mondjuk 500W-os, azt jó ha 300W teljesítményt lead. Sajnos sok ilyen, van pl Codegen, Mercury és társai...ilyeneket még a gépem közelébe sem engednék. Gyakori hiba, hogy az emberek a tápegységen spórolnak egy hatalmasat, aztán néznek, hogy hopp, nem megy a Krájzisz.

Egyelőre ezek jutnak eszembe.

2011. márc. 14. 22:07
 2/4 anonim ***** válasza:

'Intel Core 2 Dou E7400 2.8GHZ, 2 magos, a kettő együtt 5,6GHZ'

Hülyeség...

1. Így kell írni: Intel Core 2 >Duo<

2. A két magos az a 2,8 GHz esetében magonként 1,4 Ghz

3. XP az csak 3 GB-ot tud felismerni. (Köztudott...)

4. A videókártya bővebben?

5. Igen, jó a gyanúd, ez valószínűleg túlmelegedett, szerintem videó kártya, ugyanis a Crysis az nem szokta magát 'lefagyasztani' 90C°-nál, nekem volt, hogy órákig 105-110C°-os volt a kártyám.

2011. márc. 14. 22:11
 3/4 anonim ***** válasza:

A válasz írója 87%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 22:07

Nem is a teljesítmény baj a gagyi tápokkal (szerintem a codegen az még középkategóriába belefér, nem olyan rossz, csak mindenki azt mondja) hanem, hogy ahol 12,0 V-nak kéne lenni ott 12,5-9 V van...

2011. márc. 14. 22:13
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszi a gyors válaszoket!

Amúgy minden cuccom megbízható forrásból és szabembertől való a tápom 400W-os és a prociban egyenként 2,8GHZ-esek a magok vagy mittomén mik:) és Codegen táp

és minden Ramiris-től való:D

2011. márc. 14. 22:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!