Nagy a baj! Aki tud, segítsen! Mihez kezdjek? Részletek lent.
Nem férek hozzá a merevlemezhez. Annyi történt, hogy floppyról indítottam a gépet, mert a Powerqest Drive Image-jával akartam visszaállítani egy partíciómentést. Talált vmi szektorhibát, és felajánlotta, hogy kijavítja. Vesztemre ráhagytam. Lefagyott. Mikor újraindítottam, figyelmeztetett, hogy a logikai meghajtók száma meghaladta a Z-t. (?) Kettő volt, D meg E. Azóta nem indul a gép még csökkentett módban sem. Sőt cd-ről sem, mert akár a Paragon Part. Mngr., úgy az XP telepítő is elakad a disk scanning-nél. Hogy formatáljam így le a C-t?
Csak azt ne mondjátok, hogy dobjam ki! Vmi megoldásnak kell lennie!....
Megpróbálhatod egy Linux live CD alól leformázni, bár nem olyannak tűnik ez a hdd, amit még meg lehet menteni, de a remény hal meg utoljára... Bootolsz lemezről, aztán gondolom egyértelmű. Innen letölthetsz egyet:
pendriveod csak van (vagy valami USBs adat tároló)...
ha netán ez sem lenne, akkor hálózatról még mindig tudsz bootolni...
Köszönök minden ötletet!!! :)
De ezen a régi gépen nincs usb se. Apropó, hálózatról hogy kell bootolni? Ha már javasoltad...
amelyikkel bootolni akarsz annak a BIOSában át állítod, hogy hálózatról bootoljon.
másik gépre, pedig fel kell rakni valami szervert, amire tud csatlakozni. még nem csináltam ilyet, de ezt találtam most így hirtelen:
ha telepíteni lehet akkor gondolom live ként is el lehet indítani.
de ha ez sem megy akkor telefon havernak, hogy ki kéne írni egy ubuntut újraírható lemezre és 10 perc múlva elugranál érte.
Épp azért live CD, mert nem tesz fel semmit a gépbe, a memóriába írja magát, és onnan fut.
De ha megtetszik, fel is telepítheted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!