Szerintetek hány év múlva mennek ki a "divatból" az asztali pc-k?
Van már érintőképernyős monitor...
Amúgy akkor mennek ki, amikor egy laptop eléri egy asztali PC teljesítményét. Bár, lehet, hogy konzolgeneráció lesz, nemtudom. Ami biztos, hogy szerintem még a monitor sem olyan biztos hogy megmarad.
Kb. 15-20 évet adok neki. E téren is hatalmas fejlődés van a praktikum és a miniatürizálás irányában. A nagy dög dobozos, kijelzős, sok helyet igénylő, már butorzatként sem mutatós kütyükből nem sok lesz. Jóformán csak netezési és kisebb kiterjesztésű fájlokkal történő levelezéseket tudnak produkálni, ujabbakat pedig nem. Teljen eltűnni még ekkor sem fognak, hiszen lesznek rétegek, akik csak ezt tudják megvenni, vagy a kevesebb produktum is elég lesz nekik. / Én még ma is találkozok sok Trabant meg Wartburg gépkocsival/
A laptopok teljesitménye pedig egyre nő, pl. ma már egy 3GB-os memóriással és 2,5-3,0-ás processzorossal Full HD-s videokat lehet szerkeszteni és nézegetni.
Hát ezaz... Én biztosíthatom hogy még 5évig(+-2év) a Nokia E51-emet fogom használni, pedig már ez is "elavult" a többihez képest... De csak technikában, mert tudásban nem sokkal tudnak többet azok a dísztelefonok...
Asztali pécé meg tuti megmarad még jópár(10-15) évig, mivel jelenleg még nem annyira fejlett a technika hogy olyan nagy hőtermelésű procikat belerakjanak laptopokba és kihúzzanak több évet, főleg úgy hogy már annyira össze vannak sűrítve a dolgok szegény notikban... :D
Az asztali pécének az az előnye hogy "szabadon" fejlesztheted, nincs(van, de irodai lapoknál) integrált vga, nincs összezsúfolva minden szar egy helyre stbstb... Nekem a mostani konfigom ha el nem romlik még sokáig meglesz, attól függ hogy hova megyek egyetemre/fősulira...
Hát szerintem közelebb van mint gondolnánk...
Csak gondoljatok bele... 15 éve jelent meg a windowes 95...
300mhz-es proci akkor nagy szó volt..
Laptopok pedig ilyen koffernyi méretűek voltak durván...
Manapság hatalams léptekkel fejlődik az elektronika (és nem csaka számítás technika)
Én olyan 8-10 évet látok reálisnak durván...
Pláne most nagy divat lett az iPad is és a többi cég nem fogja Jobs bácsi sikerét annyiban.. Ők is ráfekszenek a Tablet Pc gyártásra, majd Gates bácsi is kieszel valami oprendszert, vagy fejleszteti tovább a Tablet xp-t...
Én legalábbis igy gondolom, de ez relatív
Ice;)(16/f)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!