Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Szerintetek hány év múlva...

Szerintetek hány év múlva mennek ki a "divatból" az asztali pc-k?

Figyelt kérdés
Már most is az újságok csak laptopokkal vannak tele...pedig én jobb szeretem az asztali pc-ket :( A másik ami bosszant engem,hogy a hagyományos mobilok sincsenek már...sehol nem kapni lassan,pedig én inkább azokat szeretem,habár ez egyéni szoc. probléma ...szóval kissé aggaszt ez az egész. Persze haladni kell a korral de azért az gáz lesz (számomra) ha 3-5 év múlva csak ilyen érintőképernyős cuccosok lesznek. Ki hogy van ezzel ? Nem kioktatást kérek,hanem hogy ti hogy látjátok ezt az egészt,és persze a fő kérdésemre is kérek válaszokat :)
2011. jan. 12. 17:48
1 2
 1/17 anonim válasza:
Szerintem lassan már minden érintős lesz.. lehet még a monitor is :D
2011. jan. 12. 17:54
 2/17 anonim válasza:
ha teret hódítanak majd a tabletek. de ez nem jövőre lesz. én úgy tíz évre saccolnám.
2011. jan. 12. 17:55
 3/17 anonim ***** válasza:

Van már érintőképernyős monitor...

Amúgy akkor mennek ki, amikor egy laptop eléri egy asztali PC teljesítményét. Bár, lehet, hogy konzolgeneráció lesz, nemtudom. Ami biztos, hogy szerintem még a monitor sem olyan biztos hogy megmarad.

2011. jan. 12. 17:56
 4/17 anonim ***** válasza:
54%
Én se szeretem az érintőképernyős mobilokat. Az pedig tényleg aggasztó hogy eltűntek a rendes mobilok és lassan az asztali PC-k is :(
2011. jan. 12. 18:00
 5/17 anonim ***** válasza:
54%
hát remélem nem fog kimenni a divatból...vagyis én nem nagyon szeretem a laptopokat, inkább asztali PC-s vagyok (főleg, hogy én sokat bütykölök, és az asztali-t sokkal könnyebben javítható), és nem vagy egyedül én se komálom az ilyen érintőképernyős telókat, de félek maholnap már csak az lesz a boltok polcain...szóval erősen megkímélt állapotba használom a K750i-met. Véleményem szerint, túl gyorsan fejlődik a technika...kb 3-4 évvel ezelőtt tönkrement a gépem, és új alaplap+proci kellett volna bele...egy p3-as alaplap 1 Ghz-s procival 12e Ft- volt...kb 3 év elteltével vagy még kevesebb, kb ugyan ezt 2 ezer Ft-ért is megkapom..mobilba ugyan ez...mikor általános 7-8.-as voltam hatalmas siker volt az se k300i...most 12-es vagyok, és már rég elfelejtették azt a telefont helyette szinte egy kézi számítógép van
2011. jan. 12. 18:01
 6/17 A kérdező kommentje:
én is teljesen így vagyok a k550i-mel már lassan ilyen puha cuccosokkal kitömöm hogy semmi baja ne legyen...de hála az égnek már 4 éve megvan és még semmi baja :)
2011. jan. 12. 18:04
 7/17 A kérdező kommentje:
egyébként nem azzal van gondom ezekkel hogy nem tudom használni őket,hanem egyszerűen nem illenek hozzám...pedig még csak 15 vagyok...aztán a körülöttem lévő embereknek MINDENKINEK érintőképernyős telefonja van...
2011. jan. 12. 18:08
 8/17 anonim ***** válasza:

Kb. 15-20 évet adok neki. E téren is hatalmas fejlődés van a praktikum és a miniatürizálás irányában. A nagy dög dobozos, kijelzős, sok helyet igénylő, már butorzatként sem mutatós kütyükből nem sok lesz. Jóformán csak netezési és kisebb kiterjesztésű fájlokkal történő levelezéseket tudnak produkálni, ujabbakat pedig nem. Teljen eltűnni még ekkor sem fognak, hiszen lesznek rétegek, akik csak ezt tudják megvenni, vagy a kevesebb produktum is elég lesz nekik. / Én még ma is találkozok sok Trabant meg Wartburg gépkocsival/

A laptopok teljesitménye pedig egyre nő, pl. ma már egy 3GB-os memóriással és 2,5-3,0-ás processzorossal Full HD-s videokat lehet szerkeszteni és nézegetni.

2011. jan. 12. 18:13
 9/17 anonim ***** válasza:

Hát ezaz... Én biztosíthatom hogy még 5évig(+-2év) a Nokia E51-emet fogom használni, pedig már ez is "elavult" a többihez képest... De csak technikában, mert tudásban nem sokkal tudnak többet azok a dísztelefonok...

Asztali pécé meg tuti megmarad még jópár(10-15) évig, mivel jelenleg még nem annyira fejlett a technika hogy olyan nagy hőtermelésű procikat belerakjanak laptopokba és kihúzzanak több évet, főleg úgy hogy már annyira össze vannak sűrítve a dolgok szegény notikban... :D

Az asztali pécének az az előnye hogy "szabadon" fejlesztheted, nincs(van, de irodai lapoknál) integrált vga, nincs összezsúfolva minden szar egy helyre stbstb... Nekem a mostani konfigom ha el nem romlik még sokáig meglesz, attól függ hogy hova megyek egyetemre/fősulira...

2011. jan. 12. 18:17
 10/17 anonim ***** válasza:

Hát szerintem közelebb van mint gondolnánk...

Csak gondoljatok bele... 15 éve jelent meg a windowes 95...

300mhz-es proci akkor nagy szó volt..

Laptopok pedig ilyen koffernyi méretűek voltak durván...

Manapság hatalams léptekkel fejlődik az elektronika (és nem csaka számítás technika)

Én olyan 8-10 évet látok reálisnak durván...

Pláne most nagy divat lett az iPad is és a többi cég nem fogja Jobs bácsi sikerét annyiban.. Ők is ráfekszenek a Tablet Pc gyártásra, majd Gates bácsi is kieszel valami oprendszert, vagy fejleszteti tovább a Tablet xp-t...

Én legalábbis igy gondolom, de ez relatív

Ice;)(16/f)

2011. jan. 12. 18:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!