Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Hogyan tudom azt megcsinálni...

Hogyan tudom azt megcsinálni az excel-ben, hogy ha az A1 es cellába beírom h,15, a B1 es-ben ugyanaz jelenjen meg leírva, tehát úgy h. tizenöt?

Figyelt kérdés
2011. jan. 8. 13:58
 1/7 anonim válasza:

f(x):=A1

Vagyis belekattintasz a B1 es cellába, a függvény részhez beírod, hogy =A1 !

2011. jan. 8. 14:03
 2/7 anonim ***** válasza:

Ha azt akarod hogy egy cella tartalma megegyezzen egy másikéval, akkor hivatkozni kell rá.

Ha A1 tartalma: 15, akkor B1 tartalma: =A1

(és ezt is írod be oda, az excel pedig behelyettesíti oda az A1 cella tartalmát, azaz azt hogy 15 (Vagy ami benne szerepel).

Ha csak egyforma adattal akarsz kitölteni egy sort vagy oszlopot, akkor az elsőbe beírod az értéket, és a cella jobb alsó sarkában lévő fekete négyzeten tartva a bal egérgombot vízszintesen vagy függőleges végighúzod a cellákon, és beírod oda ugyanaz az adat.

2011. jan. 8. 14:06
 3/7 A kérdező kommentje:
Igen, de az A1 ben számmal a B1 ben pedig betűvel jelenjen meg ugyanaz.
2011. jan. 8. 14:07
 4/7 anonim válasza:
Abban már nem tudok segíteni. :)
2011. jan. 8. 14:19
 5/7 anonim válasza:
Olyan függvény szerintem nem létezik.
2011. jan. 8. 14:20
 6/7 A kérdező kommentje:
Ha nincs olyan fg, akkor ma velem még bajok lesznek... Nembaj, köszi szépen a segítséget!
2011. jan. 8. 14:33
 7/7 anonim válasza:

tehát a B1 cellába írod ezt a képletet:

=HA(A1=15;"TIZENÖT";"")

EZ AZT JELENTI, HOGY HA AZ A1 CELLÁBA 15-ÖT ÍRSZ

KIÍRJA HOGY TIZENÖT,ELLENKEZŐ ESETBEN SEMMIT NEM ÍR KI.

VISZONT HA AZT SZERETNÉD HOGY AZ A1 BE 16-OT ÍRSZ ÉS AKKOR B1 TIZENHATOT ÍRJON AKKOR A KÉPLETBEN A "" HELYETT FOLYTATOD HA(A1=16;"TIZENHAT";"")) ÉS IGY TOVÁBB

2011. febr. 3. 13:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!