Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » (SOS) Miert nem ismeri fel az...

(SOS) Miert nem ismeri fel az LCD TV-t a szamitogep mint monitor?

Figyelt kérdés
MIkor ki huzom a normal monitorom es ra teszem a TV-t akkor meg megy de mikor lekapcsolom es vissza azt irja ki ,hogy /hatosugaron kivul/(out of range) .Ha ijenkor vissza dugom a normal monitort az se megy amig nem adok 1 restartot.
2010. dec. 19. 13:29
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:

Az out of range általában azért van, mert a videókártya más felbontás / frissítési frekvencia jelet küld, mint amit a monitor fogadni képes. Egyébként rossz ötlet ki-be huzigálni. Lehet a PC monitor mellett is üzemeltetni mint második monitort.

Az említett probléma azért van, mert mikor bedugod a tv-t, a videókártya valószínűleg átvált a TV felbontására (általában 1366x768 vagy 1920x1080) és mikor visszadugod a monitort nem vált vissza, viszont a monitorod nem képes megjeleníteni a TV felbontását, ezért a tetted egy hibaüzenettel jutalmazza.

Ha leírod a videókártyád, monitorod és TV-d típusát, segíthetek esetleg beállítani másodlagos monitornak a TV-t (amin persze ettől még lehet TVzni is elvileg).

Az említett problémára a megoldás egyébként az (gondolom csak nagyritkán csinálod ezt), hogy mielőtt kihúzod a TV-t, a felbontást állítsd a monitorod felbontására, vagy a lehető legkisebbre, majd ha a monitorod visszadugtad, állítsd be, ahogy szokott menni.

2010. dec. 19. 14:26
 2/17 A kérdező kommentje:

Koszonom a gyors valaszod , ime az adatok:

TV :BEKO BKL-32LX-LU1B

Videokartya : (beepitett) ATI Radeon 2100

A monitorom annyira nem fontos mert ha meg lehet oldani a TV maradna veglegesen de egy 19" Belinea ....

Amikor fel ismerte a TV-t akkor tudtam TVezni is rajta atvaltassal TV/PC....

Ja es a TV-nel a PC IN be jaro kabelel kotottem ossze a geppel(azt hiszem VGA kabel nem?) . Van rajta HDMI az befolyasol valamit?

2010. dec. 19. 14:49
 3/17 anonim ***** válasza:

Ha a monitorod CRT akkor jó eséllyel D-SUB (vagy ha úgy tetszik VGA) csatlakozós. (a kék 15 tűs) A TV is D-SUB csatlakozós, míg az alaplapi videókártyákon általában van egy D-SUB, illetve jobb esetben egy D-SUB & egy DVI csatlakozó. (DVI: [link]

Ha a TV-n van HDMI csatlakozó, a gépen pedig egy DVI csatlakozó, akkor elvileg megoldható egy átalakítóval, hogy azon át kösd rá a TV-t, a D-Subon át pedig a monitort. De én a helyedben D-SUB-al rákötném a TV-t a gépre monitornak, így semmi plusz költség nincs és jobb úgy filmezni is gépen :) Mint írtad a TV nézés is megoldható egy egyszerű átváltással.

2010. dec. 19. 14:56
 4/17 anonim ***** válasza:

Ja persze a legolcsóbb az, hogy ha DVI csatlakozó is van a gépen, beszerzel egy ilyet: [link]

Így a DVI-t is D-SUB-á alakíthatod, így a TV és a monitor is ráköthető.

2010. dec. 19. 14:58
 5/17 A kérdező kommentje:

Megneztem a gepen van DVI es a TV -n HDMI .

Egy ilyen kabel megfelelne : [link]

Es ha csak ezt hasznalnam monitor nelkul ugy is mukodne?

Akkor egy ilyen kabel meg oldana a porblemat?

2010. dec. 19. 15:12
 6/17 anonim ***** válasza:
A kábel megteszi. Ha csak monitor nélkül a TV-t használnád, akkor nincs más dolgod, mint rákötni a Tv-t úgy mint eddig, a monitorod pedig kihúzni.
2010. dec. 19. 15:16
 7/17 anonim ***** válasza:
Természetesen ha így teszel, akkor nem kerül semmibe.
2010. dec. 19. 15:16
 8/17 A kérdező kommentje:
Csak a TV-t akarnam hasznalni monitornak es TV-nek is nem akarnam huzkalni csak nem mukxik valamiert .Az elso ujrainditas utan mar nem out of range-et ir ki, mindenfele resolution porbaltam mar:(((
2010. dec. 19. 15:22
 9/17 A kérdező kommentje:
*.Az elso ujrainditas utan mar out of range-et ir ki*
2010. dec. 19. 15:24
 10/17 anonim ***** válasza:
Hát amíg a gép eljut az operációs rendszerig bekapcsolás után, több felbontáson is végigmegy, a BIOS általában valami alacsony felbontáson van (pl 720x400). Ezt lehet, hogy a TV nem képes megjeleníteni, de indulás után pedig lehet, hogy jó lesz már, amint betölt az oprendszer. Egy próbát adhatsz neki, elvileg jónak kéne lennie. Ha így sem jó, akkor nincs ötletem.
2010. dec. 19. 15:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!