Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Macbook Air m2 (2024) 16GB/256...

Macbook Air m2 (2024) 16GB/256GB vagy 8GB/512GB?

Figyelt kérdés

Egyetemre tervezek venni magamnak egy laptopot (Jogra tervezek menni ha ez számít bármit is) és ezek most kb. ugyan azon az áron vannak és nem tudom melyik verziót lenne érdemesebb megvenni. Főleg majd szövegszerkesztés, jegyzetelés, jogi adatbázisok és böngészőhasználatra fogom használni, filmeket sorozatokat nézek rajta, egyszerűbb játékokkal játszom majd talán néha néha mint a Sims vagy a Minecraft :D

(pls az olyan válaszoktól kíméljetek hogy MINEK NEKED MACBOOK?? erre elég lenne az Xy gép is, örülj neki ha ezen kell vacillálni stb. 😭 nem értek annyira ezekhez a belső specifikációkhoz ezért kérek segítséget / véleményt mástól aki igen)

ápr. 13. 13:58
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Kérdező:

"Azt viszont már sérelmezem hogy mit kötekedsz? "

"te viszont feleslegesen sértegeted az embert, komolyan nem értem az ilyen embereknek tényleg nincs jobb dolguk szabadidejükben? Annyira nincsen önbizalmad hogy azzal próbálod etetni az egód hogy másoknak írogatsz a neten névtelen kioktató kommenteket? szomorú. Az én intelligenciám sértegeted,"

Nem kötekedtem és nem sértegettelek( az itelligenciát hogy lehet sértegetni? :D ). Csak a valóságot írtam le.

"úgy hogy nem tudod elfogadni hogy valakinek más a véleménye mint neked, érdekes módon én nem kommentelgetem senkinek hogy te milyen hülye vagy hogy az xy márkájú laptopot használod, tudod miért? mert ki a f’szt érdekel? Nekem nem lesz rosszabb attól hogy te mást gondolsz erről mint én."

Lehet olyan magas intelligenciáról már nem látszik, hogy a kérdésedre több felhasználó válaszolt. Én csak a #8-at írtam. Van iMac-em és Macbook Prom is. Kellemetlen :D

"Miért baj az ha én egy olyan gépet akarok venni ami többet ad mint amire nekem szükségem van? "

Pont ezért ajánlottam a végén az M3-as Macbook Airt.

"Lesz egy gépem ami bőven kiszolgál majd hosszú - hosszú éveken keresztül, és utána ha már azt érzem ideje lenne váltani, egy kiváló megkímélt állapotban lévő, még mindig csúcskategóriás gépet tovább tudok adni valakinek."

Bocs, de ez megint almás baromság. Aki munkára használja a laptopot az alapesetben nem Air-t vesz és sokkal gyorsabban cseréli a hardvert, mintsem hosszú-hosszú évekig megtartsa ( már itt már leírta az okát ). Amikor egy M2 vagy M3 kevés lesz neked szövegszerkesztésre és netezésre addigra az már elektronikai hulladéknak fog számítani, mivel kb ez a két legalapabb,legkevésbé teljesítményigényes felhasználás ami létezik. Azért érzed ugye: igazából már nem jó semmire, de azárt csúcskategóriás :D

Ha eddig nem sikerült akkor talán majd jogi karon megtanulod, hogy nem indulsz olyan csatába amit nem tudsz megnyerni. Anélkül is tudsz Macbookot venni, hogy teljesen hülyét csinálnál magadból ezekkel az unalomig ismételt alaptalan klisékkel. Ha van rá keret lőjj egy 16GB-os M3 Airt és a következő 5-7 évben nem lesz gondod vele.

ápr. 14. 07:42
 12/16 anonim ***** válasza:
Thinkpad dologra annyi, hogy X1 Carbon minőségét megirigyelné némelyik Macbook.
ápr. 14. 08:28
 13/16 A kérdező kommentje:

#11 Én anélkül próbáltam Macbookot venni, hogy bárki kioktatott volna miért nincs rá szükségem, egyetlen kérdést tettem fel, csak látszik hogy sok embernek nincs jobb dolga mint itt online kiélnie magát ezeken a kérdéseken :D

Egyébként nem 10 évig tervezem használni ezt a laptopot, én csak felhoztam hogy most mit használok, ezt eddig nem kellett hurcibálnom magammal sehova, nem volt nagyobb megterhelésnek kitéve, néha-néha elő vettem és arra amire kellett jó volt, most olyat keresek ami az elkövetkezendő 4-5 év egyetemi éveim alatt kiszolgál, megbízható, jó az üzemideje stb., lehet hogy erre egy másik gép is képes de nem kértem senkitől, hogy azzal kapcsolatban adjon tanácsot milyen alternatívák vannak.

Az eladhatósággal kapcsolatban meg szerintem egy 4-5 éves gép azért még bőven eladható lásd rejoyon a 2019-2020as gépek, erre gondoltam mikor azt mondtam később még lesz benne érték és el tudom adni, én is használtan vettem a jelenlegi gépem és nem 15ben.

Többször kiemeltem, de leírom akkor mégegyszer hogy ez nem a szakterületem, én nem vagyok otthon a teches világban, egy teljes laikus, hétköznapi emberi tapasztalatot írtam le a fentiekben, lehet hogy tech-es szemmel “hülyét csinálok magamból” de nem azt kértem hogy a számítástechnikai tudásom értékelje bárki, hanem hogy segítsetek dönteni a tárhely kérdésben, az erre vonatkozó kommenteket és válaszokat köszönöm és ahogy írtam is, megfogadom. :)

ápr. 14. 11:27
 14/16 anonim ***** válasza:

"Az eladhatósággal kapcsolatban meg szerintem egy 4-5 éves gép azért még bőven eladható lásd rejoyon a 2019-2020as gépek"

Igen, megpróbálják ezeket eladni, hírdetik áron felül de az M1 előtti inteles Macbookok hulladékok. Igazi magár aki ezekért pénzt ad, főleg az alja i5-ös hulladékért. Persze mindig lesz fogalmatlan madár aki ráugrik egy-egy ilyenre, de ne ez legyen már a mérvadó.

ápr. 14. 11:53
 15/16 anonim ***** válasza:

X1 Carbon... aha... mennyibe is kerül?

Na akkor majd ezt fogom példának mondani azoknak a süketeknek akik jönnek a dumájukkal hogy fele áron jobbat rakok össze! :D

ápr. 14. 12:37
 16/16 anonim ***** válasza:
Üzleti szféra, ritkán vesz egy mezei user Thinkpad Carbont.
ápr. 14. 17:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!