Az normális ha a videó kártyám melegszik játék közben és felpörögnek a ventillátorok is a gépben?
Nemrég vettem egy videó kártyát használtan (gtx 1660 ti) és amikor olyan játékon játszom aminek már egy kicsit is "nagy" a gépigénye pl rocket leauge, felpörögnek a ventik és hangosabb lesz a gép is. Nincsen lepasztázva a kártya de szerintem az nélkül se kellene melegednie ennyire stb..
Itt a kép a hőfokokról: [link]

A 1660 super helyett vettel egy ti-t? 2% alatt van a kulonbseg a ketto kozott.
Amugy siman lehet h. kiszaradt - kipergett a paszta, ideje lenne ujat rakni.

Melegedésnél nem feltétlenül egy játék gépigénye számít.
Attól, hogy egy "egyszerűbb" játékot játszol attól a videokártya alapértelmezetten próbál minél több képkockát kirajzolni (fps = képkockaszám másodpercenként), - ha te nem korlátozod (pl. V-sync), akkor lehet, hogy 300 képkockát számol ki. (sokszor feleslegesen)
Afterburner programmal (illetve a vele együtt feltelepülő RivaTuner programmal) játék közben kiírathatod a képernyőre a pillanatnyi képkockaszám, CPU/GPU hőmérsékletek/terheltség, stb. értékeket.
Egyébként ha az előző videokártyád is túlmelegedett, akkor a gépházad szellőzésén is érdemes lehet javítani. (1-2 ventilátor "alul" szívjon be a hűvösebb levegőt, 1-2 pedig "felül" fújja ki a meleget)

Kihagytam, hogy a RivaTuner-ben beállíthatsz képkockaszám korlátozást. (mondjuk a monitorod képességeinek megfelelően)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!