Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Az normális ha a videó kártyám...

PandaaYxZ kérdése:

Az normális ha a videó kártyám melegszik játék közben és felpörögnek a ventillátorok is a gépben?

Figyelt kérdés

Nemrég vettem egy videó kártyát használtan (gtx 1660 ti) és amikor olyan játékon játszom aminek már egy kicsit is "nagy" a gépigénye pl rocket leauge, felpörögnek a ventik és hangosabb lesz a gép is. Nincsen lepasztázva a kártya de szerintem az nélkül se kellene melegednie ennyire stb..

Itt a kép a hőfokokról: [link]

márc. 26. 18:36
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Min csodalkozol? Ha teljesitmeny kell, akkor az bizony hoterhelessel is fog jarni, siman felmegy 70-80 fokra a GPU homerseklete. A 1660ti nem egy mai csirke, nyilvan izzad a modernebb jatekok alatt.
márc. 26. 19:08
 2/17 A kérdező kommentje:
Az a baj hogy nem is játszok újabb játékokkal ahogy irtam nagy részeben rocket leaguezni szoktam amihez nem is kell nagy gépigény, hiába nem mai kártya az előző kártyám ami 1660 super volt nem melegedett még az újabb játékoknál sem és egyszer se ment fel 60 fok fölé.
márc. 26. 19:13
 3/17 anonim ***** válasza:

A 1660 super helyett vettel egy ti-t? 2% alatt van a kulonbseg a ketto kozott.

Amugy siman lehet h. kiszaradt - kipergett a paszta, ideje lenne ujat rakni.

márc. 26. 19:18
 4/17 A kérdező kommentje:
Azért vettem a ti-t mert a super megfőtt és ugyan abban az árban is mozognak és a ti kicsit jobb szóval ja. Újra pasztázom majd akkor, köszi :)
márc. 26. 19:24
 5/17 anonim ***** válasza:
20%
Ez nem normális, a videókártyának hűlnie kell játék közben... -50 fok az optimális
márc. 26. 19:57
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
Az normális hogy ha tésztát főzök ebédre akkor felforrósodik a víz az edényben? 🤣🤣🤣
márc. 26. 20:32
 7/17 A kérdező kommentje:
Én értem hogy melegszik játék közbe de egy olyan játékról beszélünk aminek kicsi a gépigénye
márc. 26. 21:08
 8/17 CspCsj ***** válasza:

Melegedésnél nem feltétlenül egy játék gépigénye számít.

Attól, hogy egy "egyszerűbb" játékot játszol attól a videokártya alapértelmezetten próbál minél több képkockát kirajzolni (fps = képkockaszám másodpercenként), - ha te nem korlátozod (pl. V-sync), akkor lehet, hogy 300 képkockát számol ki. (sokszor feleslegesen)

Afterburner programmal (illetve a vele együtt feltelepülő RivaTuner programmal) játék közben kiírathatod a képernyőre a pillanatnyi képkockaszám, CPU/GPU hőmérsékletek/terheltség, stb. értékeket.

[link]

[link]

Egyébként ha az előző videokártyád is túlmelegedett, akkor a gépházad szellőzésén is érdemes lehet javítani. (1-2 ventilátor "alul" szívjon be a hűvösebb levegőt, 1-2 pedig "felül" fújja ki a meleget)

márc. 26. 22:33
 9/17 CspCsj ***** válasza:

Kihagytam, hogy a RivaTuner-ben beállíthatsz képkockaszám korlátozást. (mondjuk a monitorod képességeinek megfelelően)

[link]

márc. 26. 22:36
 10/17 A kérdező kommentje:
#8 Köszi az infókat, az előző videókártyám nem melegedett túl, azzal más probléma volt. A gépbe a szellőzés nem hiszem hogy problémás mert 4 venti van amikor oda vissza járatják a levegőt szóval ja.
márc. 26. 23:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!