Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Mennyi idő megtanulni a...

Mennyi idő megtanulni a Linuxot Windows felhasználoként?

Figyelt kérdés
Virtuális gépen letöltöttem az Ubuntut, de nagyon bonyolultnak tűnik az egész. Egy fájl telepítéséhez meg használatához fél órát vagy órákat kell utána néznem, hogy mit hogyan csináljak, meg hogyan kell kezelni a terminált stb..

tegnap 13:46
1 2
 11/11 SIDLER22 ***** válasza:

Én nagyjából 3 éve használok fő rendszerként Linuxot. (lassan 10 éve meg szervernek is.)

Az Ubuntut láttam én is, hogy híres és még annak idején (nagyjából 2016) kipróbáltam VirtualKox-ba.

A rendszer szépen feltelepült. Próbáljunk ki valamit!

Feltelepítettem Snap-ből a Skype-ot. Ahogy indítanám lefagy minden és vége. Újraindult az egész rendszer. Oké. Próbáljunk ki valami mást!

Feltettem szintén innen a Minecraft-ot. A játék szépen elindult, de a világban nem tudtam mozgatni az egeret.

Ezután hagytam ott desktop szinten az egészet és csak a Win 11 megjelenése után szántam rá magam megint. Ubuntu helyett valami értelmes rendszert akartam nézni és jött a Manjaro. Aztán az EndeavourOS és mostmár natív Arch felhasználó vagyok.

Kicsit hosszúra sikerült a sztori, de az a lényeg, hogy az Ubuntu szar. Próbálj ki valami értelmes rendszert. Eleve problémás is nekem a céges háttere, de nem is volt túl meggyőző ez a mindentől is lefagyás meg nem működés.

Kezdetnek tudom én is javasolni a Linux Mint-et. De nem a simát hanem az LMDE-t.

És még azt javasolnám, hogy ne a Windows-os programjaidat próbáld meg ráerőltetni szerencsétlen rendszerre hanem keress alternatívákat és tanuld meg azokat használni. Ezt már Winfoson is megteheted mert a Linyux szoftverek szinte mindegyike elérhető a Picipuha rendszerére is.

Én is annó így álltam át. Photofosh helyett jött a GIMP, Premiere Pro helyett jött a Kdenlive, Rufus helyett jött az Etcher meg a woeusb. A többi progim meg már nagyjából elérhető volt Linuxra is. Innentől csak az alap rendszert cseréltem le és már mindent megszoktam. Pár hét után arra ébredtem, hogy kb egyszer se indítottam rá a Csindózra és még egy-két héttel később le is töröltem a francba.

Próbálj meg kicsit barátiasabban hozzáálni és ne egyből a problémákat keresd.

Ha úgy van segítek egy-két dologba (már ha tudok). Írjál privit aztán DC-n vagy Signal-on beszélhetünk.

tegnap 17:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!