Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » VHS gyűjtőket merre lehet...

VHS gyűjtőket merre lehet találni, mennyi a használt piaci értéke a kazettáknak és magnóknak?

Figyelt kérdés

Tudok róla, hogy vannak a műfajnak kedvelői, de őket hol lehet megtalálni, honnan szerzik a dolgokat?

Nekem van egy rakás VHS kazettám, tévéből felvett filmekkel, sorozatokkal. Még ha a filmek esetleg nem érdekesek is valakinek, maga a kazetta akár újrahasznosítható is lehet.

Van egy pár régóta nem használt VHS magnóm is.

Vajon hol és mennyit lehetne kapni ezekért? Sejtem, hogy meggazdagodni nem fogok belőle, de ha valakinek értéket jelent, akkor inkább olyannak adnám, aki valamire használja őket, minthogy minden a kukába kerüljön.

febr. 9. 14:55
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
A kazetták 200-500 Ft-ért mennek, néhány kultfilm(pl Star Wars, Gyűrűk Ura) hibátlan műsoros kazettán esetleg 2000 Ft-ért elmehet. A magnó fellelt állapotban 2000-4000 Ft, frissen szervizelt állapotban 20000 Ft körül mennek.
febr. 9. 15:02
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszi, ezek az árak hol mennek? Hol érdemes meghirdetni őket?
febr. 9. 15:09
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Jófogás, hardverapró
febr. 9. 15:13
 4/5 gentoojedi ***** válasza:
100%

Monanám, hogy engem érdekel,mert digitalizálok, de szerintem Neked nincs olyan állapotban az a magnód, vagy nem olyan típus.

Azok a videomagnók, amik még valamiféle értéket képviselnek azokat 2004-ig bezárólag gyártották. Utána már a legtöbbje silány és javíthaatlan. A Sony meg Panasonic sem az volt már belül, köze nem volt hozzá. Jobb esetben a funai gyártotta, mint ahogy a végén az összes videomagnót, amíg 2015-ben le nem állították a gyártásukat.

Ha még egy normálisabb minűségő videomagnód van, ami működőképesen lett eltéve 10-15 éve, ha most előveszed és áramalá helyezed azzal a mozdulattal simán tönkremehet. A tápegységben megszárat elkók miatt nem lesz normális szűrés és a proci döglik meg a videóban, ami alapból is majdnem beszerezhetetlen volt, mert azok maguktól nem szoktak meghibásodni. A másik, ha ez nem történik meg, mert még jók a kondik a legelső kazatta behelyezésnél feltekeri a szalagot, mert hasonlóan az autóknál a vezérműszíj, hza évekig nem forog, az bizony beáll.

Szóval, ha 20-30 ezer ftot szeretnél a videómagnóért kapni, ahhoz aránylag minőségi magnónak kell lenni (valódi sony vagy panasoic), valamint Hi-Fi Stereonak és szakemberrel át kell nézetni.

Ennél többet érő magnók is vannak, de azok annyira speciálisak, hogy új korukban a borsos áruk miatt valószinűtlen, hogy Neked olyan lenne.

febr. 9. 21:20
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Nekem Funaim van és cseréltem már benne kidurrant primer oldali elkót, semmi baja nem lett tőle, azóta is teszi a dolgát. Szerviz 2017 előtt látta utoljára. Míg a Panasonic elkezdte kihúzni a szalagot. Levettem az alját, kézzel visszatekertem bele, akkor beindult, de csak hang volt, kép nem. Visszatekertem a szalagot az elejére, ezt még megcsinálta, de miután az elejére ért brummogott egy kicsit és leállt. Úgy kellett kibányásznom belőle a kazettát. Szóval nem olyan rossz az a Funai mint sokan mondják. Egyedül a felvétel képminőségével nem vagyok maradéktalanul elégedett (nálunk a Digi kábelen még vannak analóg adók), de műsoros kazit tökéletesen visz. Szóval nekem nincs vele bajom.
febr. 10. 00:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!