Linux Mint vs Arch?

Figyelt kérdés
Sziasztok! ez a kettő disztró között szemezek, szerintetek melyik a szebb és a jobb? Esetleg még Ubuntu is szóba jöhet
jan. 25. 08:49
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

"Az open jdk fregmentalt csomagokkal van jelen a debian vonalon. Tehát van vagy 8-10 fele verziója.

Honnan tudod melyik fog működni? Nálam nem ment, pedig 2 is feltettem."

Az összes disztróban több OpenJDK csomag van, ez nem fregmentáltság, egyszerűen azért van így, hogy mindenki azt használhassa, amelyikre szüksége van.

Azt, hogy melyik működik (mindegyik működik egyébként), nem neked kell tudnod, hanem programja válogatja. A különféle programok más-más verziójú JDK-t igényelhetnek.

febr. 11. 10:43
 12/13 anonim ***** válasza:

Én mikor legutóbb használtam openjdkt, egyszerűen kikerestem a szoftverkezelőből és az első találatot telepítettem. Működött.

Amúgy meg miért kéne újratelepítgetgetni?

Egyszer feltelepíted azt jonapot. Ha jön új kiadása, értesíteni fog a szoftverközpont, aztán frissíthetsz arra.

Ez így van Fedorán is, Ubuntun is.

Nekem személy szerint az ennyire rolling rendszerre mint az Arch semmi szükségem.

Aki újabb szoftvereket akar és annyira Archozni van kedve, akkor inkább Manjaro vagy Endeavour.

Vagy inkább Fedora, az még stabilabb is, de mégis tök új rajra minden.

Kezdőknek meg egyértelműen a Mint a legjobb választás.

Őket sem fogja érdekelni, hogy mondjuk a VLC vagy a LibreOffice pár perzióval régebbi. Hanem az, hogy egyszerű, könnyen kezelhető és megbízható legyen.

febr. 11. 11:35
 13/13 anonim ***** válasza:
76%

Archon csak siman telepitettem az openjdk csomagot. Minten listazott verziokat pl 17, 18, stb.

A leiras alapjan az ajanlottat telepitettem mégsem működött.

A nagyobb kiadasok kozti atallas pedig rizikós. Pont azért mert tul sok mindennek kell lecserélődnie. És a meglévő configfáljaidnak pedig ezekhez alkalmazkodnia, ami lutri.

Kezdőknek nem vitatom, hogy a legjobb választás a mint, de mindenkit arra bíztatok,próbáljon ki több disztrót is. En is igy jartam be. A fedorat szerettem, igaz egyetlen verziovaltast sem tudtam problema nelkul megcsinalni. 39-41 ig hasznaltam, amit vegül a wayland erőltetése szakított meg. Nekem grafikai munkahoz, multimédiás tartalmakhoz, szükségem van a legújabb fícsörökre. ☺️👌🏻 Nem egyformák az igények ezt elismerem, én csupán a tapasztalataimat osztottam meg. Szülők gépére én is simán egy mintet költöztetnék.

febr. 11. 17:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!