Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Ügyfélkapu+ Miért nem sikerül?

Ügyfélkapu+ Miért nem sikerül?

Figyelt kérdés
Letöltöttem először a Google Authenticatort. Hiába adtam meg ügyfélkapuba való bejelentkezés után, ügyfélkapu+ igénylésekor időhatáron belül a kódot, nem engedett tovább. Töröltem több próbálkozás után ezt az alkalmazást a telefonról, letöltöttem a Microsoftosat. Itt is ugyanaz a helyzet. Beírom időkorláton belül a kódot, és visszautasít, hogy nem jó a kód, nem is enged tovább. Mit lehet csinálni, mit ronthatok el?

jan. 14. 04:59
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
100%
Email-es azonosítás nem készült el! A regisztrációs határidő előtt 1 nappal itt tartunk! Hihetlen... ill. nem annyira... fejetlenség és kapkodás. Miért pont ez működne ebben az elbszott országban??
jan. 14. 14:25
 12/40 anonim ***** válasza:
100%
Állítólag holnapra már tuti működni fog.
jan. 14. 14:30
 13/40 anonim ***** válasza:

A regisztrációnak nincs határideje. A különböző azonosítások párhuzamos működése jár csak le, amikor kivezetik az ügyfélkapus hitelesítést az oldalakon.

Magán az ügyfélkapus fiókot kezelő felületen továbbra is beléphetsz a régi ügyfélkapu adatokkal, hogy valamelyik másik hitelesítést beállítsd, az nem szűnik meg holnap(után).

jan. 14. 14:38
 14/40 anonim válasza:
100%

Nekem sem működik, pedig mind3 hitelesítő programmal kipróbáltam, az akkor megjelenő QR-kóddal dolgoztam, és egyikkel sem működik.

Nme csak ma próbáltam, hanem egy héttel ezelőtt és két héttel ezelőtt is. Ugyanezzel az eredménnyel.

Persze ismerősi körömben mindenkinek 5 perc volt...

Aha....

Vicc

jan. 14. 16:21
 15/40 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek a hozzászólását.
jan. 14. 18:32
 16/40 A kérdező kommentje:

2-es válaszoló!

Nagyon szépen köszönöm! Segítségeddel sikerült regisztrálnom!

jan. 14. 19:06
 17/40 anonim ***** válasza:
Mostmár elérhető az emailes bejelentkezési lehetőség. Még nem próbáltam ki, hogy működik e.
jan. 14. 22:56
 18/40 anonim ***** válasza:
100%

Service unavailable

Természetesen nem működik

17-es voltam.

jan. 14. 22:58
 19/40 anonim ***** válasza:
Tulajdonképpen semmi sem működik pillanatnyilag.
jan. 14. 22:58
 20/40 anonim ***** válasza:

Most csinálta meg az emailes regisztrációt magamnak és tegnap az alkalmazásos hitelesítéseset idős édesanyámnak. Neki azért kellett már tegnap mert amúgy is már nagyon szorongott és nem bírta volna még egy napig. Ha valaki még nem döntött-e el melyiket csinálná itt az összehasonlítás.

1, Édesanyám már elég idős, lassú és gyengén lát. Viszonylag új mobiltelefonja viszont van és a Google megoldását választottuk hogy mindig kéznél legyen hiszen inkább azt használja internetre. Természetesen az oldal semmilyen szinten nem kész lassú vagy gyengén látó emberek kezelésére. A hitelesítéses bejelentkezéshez el kell menteni az adott QR kódot, egy törlőkódot, el kell menteni a profilt a Google alkalmazásba és be kell tudni vésni a megfelelő helyekre az aktuális aktiváló kódot 30 másodperces időközönként. Ha túl sokáig tart bármit beírni vagy átváltani az alkalmazások között (esetleg lassú a net) akkor mehet minden előről. Már maga a hitelesítés bekapcsolása is elég nehézkes annak aki nem gyakorlott benne hiszen az adott kódokat kell másolgatni számukra addig ismeretlen alkalmazásba.

2, Emailes hitelesítés esetén a rendszer megkérdezi, hogy jó-e az email címünk amit regisztráltunk az Ügyfélkapunak. Ezután bejelentkezéskor kapunk egy kódot a szokásos címünkre és 5(ÖT) percünk van beírni. Semmilyen QR, törlő vagy százhuszonhetedik jelszót nem kell kreálnunk és megjegyeznünk. Ennyi.

Egyszerűen nevetségesnek tartom, hogy az "ódivatú" email hitelesítés százszor egyszerűbb és hozzáférhetőbb pont azoknak akiknek gondjuk van a technikával. Emaillel anyukám is elbánik könnyedén, de ez a 30 másodperces siettetés csak frusztrálja. Teljeséggel érthetetlen, hogy miért kell ennyire szűk időintervallumot megadni mikor a magyar kormány által üzemeltetett weboldalaknál komolyabb helyeken bőven ráhagynak az azonosításra.

jan. 15. 08:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!