Ez igy megfelelő?

Figyelt kérdés
A házban kellene bekötni a RJ45 fali aljzatokat. Ezzel nincs is probléma a kérdés az hogy elég hozzá UTP kábel vagy valamilyen FTP kábeltipust használjak e az interferencia miatt? A villanyvezetékek (kék, fekete, zöld-sárga) mennyire zavarják az ethernet jelét a falban?

dec. 31. 18:12
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Ha közvetlen egymás mellett megy a villanyvezeték, és az UTP is, akkor mindenképp árnyékolt kell (S/FTP vagy legalább F/UTP).

De legalább 10-20cm távolságot illik hagyni egyébként, ha adott a lehetőség.

Az meg alap előírás, szabvány, hogy a különböző célú kábeleket, vezetékeket külön védőcsőben kell vezetni.

dec. 31. 19:20
 2/4 A kérdező kommentje:
Értem, ha ez a távolság nem kivitelezhető milyen megoldás létezik? Kábelcsatornázni nem szeretnék.
tegnapelőtt 17:57
 3/4 anonim ***** válasza:

Megpróbálhatod a CAT6-os kábelt, amelynek a CAT5/CAT5+ hez képest külön árnyékolása is van, emiatt kicsit "kövérebb", védendő a kívülről érkező zavaroktól.

Persze tökéletes árnyékolás nincs, és a zavar lehet nagymértékű is.

Veled van, ha nem futnak sok métert egy csőben/csatornában és nem magas a zavarjel.

Én rápróbálnék, nekem nem probléma megcsinálni..

tegnapelőtt 20:33
 4/4 A kérdező kommentje:
a villanyvezetékek a dobozban lennének melette, meg néhol egy egy csőben 1-2 métert. S/FTP CAT6 kábelem van.
tegnap 17:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!