Mennyire volna hosszútávra megfelelő ez a konfiguráció?
Processzor: Intel Core i9-12900K Hexadeca Core Processor 3.20 GHz (Turbo 5.20 GHz-ig
)
RAM: 32GB (2 x 16GB) DDR4 3200MHz RAM
Videokártya: GIGABYTE GeForce RTX 4060 WINDFORCE OC 8GB GDDR6 128-bit
Főként játékra, vágásra, szerkesztésre és internetezésre használnám.
Esetleg pár év múlva vennék egy újabb videokártyát.
Nem vagyok szakértő, de szeretnék egy olyan számítógépet ami hosszútávon is vinné a játékok nagyrészét.
a videokártya 2025-re még elég lesz. nekem is ilyen van! talán egy két címnél, gondod lehet majd a 8G vram miatt. De én szerintem nem lesz semmi probléma.
a cpu és a ram, akár 3 évig is elegendő lehet, de én helyedbe DDR5 lapra építkeznénk.
nem azért mert jobban futnak majd a játékok tőle, hanem haladni kell a korral. főként, hogy említést kapott a vágás és szerkesztés is. ott már számít, hogy DDR4 vagy DDR5.
Semennyire.
A 12900K egy 4 éves áramtemető, ma már nem szabad megvenni. Ugyanez a helyzet a DDR4-gyel is.
Játékra,vágásra vannak már ettől jobbak, olcsóbban. Az RTX4060 már most sem túl combos...
Szerintem inkább másra alapozz.
Attól függ mennyi a keret.
Az LGA1700-as intelek erősen nem ajánlottak, az új LGA1851 játékra nem alkalmas. Ha mindenképp intelt akarsz akkor 13700K, az még talán, de az aktuális 2-3 generáció nem túlzottan ajánlott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!