Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Mennyire volna hosszútávra...

Mennyire volna hosszútávra megfelelő ez a konfiguráció?

Figyelt kérdés

Processzor: Intel Core i9-12900K Hexadeca Core Processor 3.20 GHz (Turbo 5.20 GHz-ig

)

RAM: 32GB (2 x 16GB) DDR4 3200MHz RAM

Videokártya: GIGABYTE GeForce RTX 4060 WINDFORCE OC 8GB GDDR6 128-bit

Főként játékra, vágásra, szerkesztésre és internetezésre használnám.

Esetleg pár év múlva vennék egy újabb videokártyát.

Nem vagyok szakértő, de szeretnék egy olyan számítógépet ami hosszútávon is vinné a játékok nagyrészét.

dec. 2. 13:17
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
aki nem szereti a dlss-t, azt meg tudom érteni. de kb a játékosok világának 80%-a, használja. és mi honnan tudjunk, hogy a kérdező nem a 80%-ba tartozik?
dec. 2. 17:22
 12/23 anonim ***** válasza:
Tökmindegy hova tartozik, az RTX3070em erősebb és használtan olcsóbb. RTX4060 árban használt RX6800-at kapni, ami kettéhugyozza a 4060-at.
dec. 2. 17:37
 13/23 anonim ***** válasza:

az RTX3070em erősebb és használtan olcsóbb

ez igaz! de nincs dlss3 se frame generation a 3070-en. és ha majd a 4060 el hasal majd a játékok alatt, ugyanúgy a 3070 is el fog.

nem vitatkozni akarok, de ez az igazság. a kérdező választhatja a 3070-et, vagy 4060-at is. mind a 2 jó kártya.

de mivel a 3070 használtan olcsóbb, így nyilvánvalóan hogy jobban megéri! ebben igazad van.

én szeretem az új dolgokat. azért választottam a 4060-at, hogy minden új dolog ami jön, megtalálható legyen a majd a kártyán. jövőre jön a 50xx széria, remélem a 5070 elfogadható áron lesz majd.

dec. 2. 18:29
 14/23 anonim ***** válasza:

"de nincs dlss3 se frame generation a 3070-en"

De natív felbontáson lenyomja, mint a bélyeget és a DLSS-nek/frame gennek is csak akkor van értelme, ha van miből generálni.

"a kérdező választhatja a 3070-et, vagy 4060-at is"

Az RTX3070-et csak példának hoztam, a kevés VRAM miatt én nem ajánlom a saját kártyámat, újabb játékokhoz, ultra grafikához a 8GB már kevés. De ott az RX6800/6800XT na az egy teljesen más liga és használtan ugyanannyiba kerül, mint az RTX4060.

dec. 2. 18:32
 15/23 anonim ***** válasza:

én az AMD cuccoktól mindig is féltem, és félni is fogok. videokártyáknál, sok driver probléma volt, és a Windows 11 is ryzen processzorokkal is volt gondja.

nem mondom hogy rosszak az AMD alkatrészek, csak én nem szeretek agyalni azon, hogy na most mi is a probléma? az intel és NVIDIA mindig is jobbak voltak ilyen téren. a thevr srácok is mondták egyik videóban.

idézem...azokat a cuccokat vesszük, amivel a legkevesebb gondunk volt. nincs bajunk a másik oldallal, csak ez az igazság.

dec. 2. 18:45
 16/23 anonim ***** válasza:

"videokártyáknál, sok driver probléma volt"

Van AMD videókártyám,a kezelőfelülete messze jobb, mint az nvidiáé és a driverrel sem volt soha gondom. A Radeon control paneljén máig visszasírom,mert ez az nvidia féle egy foskazal. Az első Radeonomat 2003-ban vettem :) ( mondjuk az első GeForceomat korábban )

"Windows 11 is ryzen processzorokkal is volt gondja"

Ezt a Választ Ryzen 9-ről írom Windows 11-ről. :)

"a thevr srácok is mondták egyik videóban."

Hát az én tapasztalataim mások az elmúlt 25 évből :D

"dézem...azokat a cuccokat vesszük, amivel a legkevesebb gondunk volt. nincs bajunk a másik oldallal, csak ez az igazság."

Ez nettó hülyeség. :D

dec. 2. 18:57
 17/23 anonim ***** válasza:

Ez nettó hülyeség. :D

én csak azt mondom, amit ők mondtak. :D nem nagyon nézem őket, egyik gépépítésnél halottam ezt a szót.

Ezt a Választ Ryzen 9-ről írom Windows 11-ről. :)

lehet akkor váltottál 11-re, mikor már a hibát kijavították. de ha nem, akkor elnézést kérek.

ezt is egy oldalon olvastam. hogy a 11-es rendszer, még nem tudja kezelni normálisan a Ryzen processzorokat, de ez a hiba hamarosan javítva lesz.

nem én találom ki ezeket, csak másokból indulok ki én is! és osztom meg veled. szóval ne néz totál hülyének. :D ahány ember, annyi vélemény.

dec. 2. 19:11
 18/23 anonim ***** válasza:

"nem én találom ki ezeket, csak másokból indulok ki én is!"

Szóval saját tapasztalat nélkül adsz gépépítési tanácsokat. Hááát...

Teljesen más az amikor valaki normálisan meghivatkozott benchmarkokkal támasztja alá a SAJÁT véleményét ( ha már épp nincs olyannal tapasztalata), ismert és elismert hibákra és problémákra hivatkozik és az is más amikor valaki valami alap nélküli fanboy bullshitet vesz át és azt terjeszti.

dec. 2. 19:28
 19/23 anonim ***** válasza:

Szóval saját tapasztalat nélkül adsz gépépítési tanácsokat.

ha 4060 kártya tanácsára gondolsz, akkor nem! mivel nekem 4060 van, egy 10 magos 16 szálas processzorral, és 16 gb ddr5 rammal.

ahogy nálam futnak a játékok, azt saját tapasztalataim alapján írtam a kérdezőnek.

amiket mi ketten beszéltünk, az egészen más.

a 3070 vs 4060 dolgot is, yt tesztek alapján állapítottam meg. mivel nekem nincs 3070-em, hogy saját tesztet csináljak. csak mivel egy híres weboldalon lett közé téve, a Windows 11 + ryzen probléma, és mellé vagy 100 hozzászólás hogy igaz, gondolom akkor csak igaz! és nem kitalált dolog.

a thevr srácok, pedig a leghíresebb videósok Magyarországon! és évente változtatják az alkatrészeket! ha ők ilyet mondtak a piros oldalról, szintén gondolom hogy igaz lehet.

de ismétlem önmagam. amiket mi ketten beszéltünk, az egészen más dolog, mint amit a kérdezőnek ajánlottam.

dec. 2. 19:45
 20/23 anonim ***** válasza:

"a thevr srácok, pedig a leghíresebb videósok Magyarországon! és évente változtatják az alkatrészeket! ha ők ilyet mondtak a piros oldalról, szintén gondolom hogy igaz lehet."

Ők az Intel bérteszterei. Az mondják ami az Intelnek jó.

5 éve váltottam AMD-re stabil, most is. 😉

dec. 2. 20:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!