Miért nem töltődik (és nem is merül a kiírás szerint) a laptopom?
Figyelt kérdés
A laptopom (Asus gamer cucc, eddig hibátlanul működött) pár napja 41%-os töltöttséget ír, hiába van folyamatosan töltőn. Ha használom, ha nem, ha kikapcsolom, ha alvó állapotba teszem. Röviden, nem hinném, hogy a töltő v az ármaforrás lenne a gond.
Ma egyszer csak elkezdett nagyon gyors merülést jelezni, majd megállt 21%-on.
Ez mégis mi a halál lehet?
dec. 30. 15:57
1/7 A kérdező kommentje:
Közepesen vagyok tájékozott a témában; nem vagyok nagy infós, igazság szerint nem is videojátékok miatt használok gamert, hanem mert építészhallgató vagyok, de teljesen sötét se vagyok. Ha lehet, ennek megfelelően válaszoljatok.
dec. 30. 15:57
2/7 A kérdező kommentje:
4 "vagyok" egy bekezdésben... Jajj, de formában VAGYOK ma is. Na mindegy, azért értitek lol
dec. 30. 15:58
3/7 anonim válasza:
A töltésvezérlőnek fogalma sincs, hogy az akku hány százalékon van, a feszültség változásából jelez ki neked egy értéket. Ez elállítódott, valószínűleg azért, mert már gyengélkedik az akku és nagy terhelésre rövid időre bezuhant a feszültség, ami megzavarta. Használd a gépet akkuról míg csutkára nem merül (az akku már nem ad akkora feszültséget ami elégséges a gép működtetésére, azaz kikapcsol), ez a feszültség lesz a 0% legközelebb. Majd tedd töltőre és egyhuzamban töltsd tele. Ez a feszültség lesz 100%. Innentől a kettő között az esést jól fogja már jelezni. De ha valójában gyengélkedik már az akku, ez nem lesz tartós.
4/7 A kérdező kommentje:
Köszi
dec. 30. 16:22
5/7 A kérdező kommentje:
Csak az van h elég új a laptop (idén nyáron kaptam). Nem kéne még bírnia az akkunak?
dec. 30. 16:23
6/7 anonim válasza:
Az akkumulátorokra jellemzően fél év garanciát szoktak vállalni, nem véletlenül.
7/7 A kérdező kommentje:
Oh. :DD
dec. 30. 16:33
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!