Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Lehet-e élni a 14 napos...

Lehet-e élni a 14 napos elállási joggal, ha nem tudom biztosan, melyik alkatrész hibás?

Figyelt kérdés

Karácsony előtt rendeltem magamnak egy félkonfigot: alaplapot, processzort és memóriát. Sajnos a rendszer random fagyásokat produkál, amiket nem tudok reprodukálni, mivel teljesen véletlenszerűen és viszonylag ritkán jelentkeznek. Úgy tudom, hogy még él a 14 napos elállási jogom, de tanácstalan vagyok, hogyan kezeljem a helyzetet. Valószínű, hogy az egyik alkatrész gyári hibás, bár az is elképzelhető, hogy valamilyen szoftveres probléma okozza (bár ezt kevésbé tartom valószínűnek).

Mit javasoltok, mi lenne a legjobb megoldás? Érdemes lenne a 14 napos elállást választani, vagy inkább a garanciális ügyintézést kellene elindítani, annak ellenére, hogy nem tudom pontosan, melyik alkatrésszel lehet gond? Egyáltalán, lehetséges élni az elállási joggal egy vélhetően hibás termék esetében, vagy ilyenkor csak a garancia jöhet szóba?

tegnap 14:04
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Vettem egy telefont (régebben) nem ment a GPS vevője.

Üldögéltem napsütésben nem keveset, akkor se indult el.

Az első szűz indításba beletelik 5-8 perc.

SIM kártya se volt benne.

Viszem boltba vissza (Sugár), mondom, nem jó .Fiatalember nézi, tényleg nem megy.

Sugár, földszint, jól árnyékolva, esélye sem volt.

Kártya, kérdi? Minek, anélkül is menni kell, mondom .

Nem, nem, anélkül nem megy. (Megy, csak lassabban éled elsőre).

Hogy a viharba ne kéne, két régebbi (akármelyik 6,5") telefonommal szoktam navigálni (ritkán), évek óta nem láttak kártyát, nincs benne 4G se.

Élve visszaküldési jogommal szó nélkül visszaküldtem, vettem másik ugyanolyat, azzal ment, kártya is nélkül persze.

tegnap 19:27
 12/13 anonim ***** válasza:
0%

Ti adtok szar tanácsot, amikor azt mondogatják neki, hogy álljon neki tesztelgetni. A teszt nem fog kimutatni semmit, ellenben könnyen kifuthat a 14 napból, és akkor állhat neki intézni a garanciát...

Sokkal egyszerűbb eleve garanciális hiba miatt visszaküldeni, ha normális a bolt, ki fogja cserélni. Ha nem, akkor max fut vele még egy kört, és akkor kifogja.

tegnap 20:14
 13/13 anonim ***** válasza:

#12 ha nem értesz hozzá, ne szólj hozzá. Ennyi.

Egy memtest jellemzően 10 perc alatt kimutatja ha hiba van és az letagadhatatlan, de alapossák esetében is 1-2 óra. Biztos kifut a 14 napból pár órás teszt miatt, sőt most meg 14 napról beszélsz mikor előbb garanciáról dumáltál, a garanciális ügyintézés nem egyenlő a 14 napos elállással.

De most még te leszel megsértődve, tudom.

tegnap 21:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!