Lehet-e élni a 14 napos elállási joggal, ha nem tudom biztosan, melyik alkatrész hibás?
Karácsony előtt rendeltem magamnak egy félkonfigot: alaplapot, processzort és memóriát. Sajnos a rendszer random fagyásokat produkál, amiket nem tudok reprodukálni, mivel teljesen véletlenszerűen és viszonylag ritkán jelentkeznek. Úgy tudom, hogy még él a 14 napos elállási jogom, de tanácstalan vagyok, hogyan kezeljem a helyzetet. Valószínű, hogy az egyik alkatrész gyári hibás, bár az is elképzelhető, hogy valamilyen szoftveres probléma okozza (bár ezt kevésbé tartom valószínűnek).
Mit javasoltok, mi lenne a legjobb megoldás? Érdemes lenne a 14 napos elállást választani, vagy inkább a garanciális ügyintézést kellene elindítani, annak ellenére, hogy nem tudom pontosan, melyik alkatrésszel lehet gond? Egyáltalán, lehetséges élni az elállási joggal egy vélhetően hibás termék esetében, vagy ilyenkor csak a garancia jöhet szóba?
Az indoklás nélküli elállás akkor is érvényes ha hibásan teljesített a cég. Megmondhatod nekik, hogy szar a gép és mivel benne vagy a 14 napban, ezért nem is akarod a cuccot tovább.
Egyébként memtest-et érdemes lett volna futtatni rá.
Memória így kizárható, hibás cpu-ról még nem hallottam (mármint ami szarul érkezett, nem az ami konstrukció hibás). Alaplapnál szokott para lenni, ott előfordulhat.
Az is lehet, hogy valami kompatibilitás gondod van, esetleg firmware frissítés kell, stb.
#6: nagyon szar tanácsot adtál. A legvalószínűbb az lenne, hogy beküldi garanciára, megnézik, rendben van minden ott és akkor és visszaküldik, hogy nincs hiba. Ő kifut a 14 napból és visszakapja a hibás terméket is. Utána küzdhet még pár hétig mire újra visszaküldheti, hogy megint gont van. Értem én, hogy az elmondása alapján igaza van, de nem szolgálja a fenti hőbőrgő lépés az érdekeit, épp ellenkezőleg.
Aki fékonfigokat vásárol, annak értenie is kell hozzá. Aki nem ért hozzá, az vásároljon full konfigot összerakással, vagy laptopot. Egyébként ez a következménye.
A probléma az, hogy az ilyen jellegű hibákat nem egyszerű feltárni. Hibaüzenet nélkül összeomlik, nincs se kék halál, se más jelzés – egyszerűen csak lefagy az egész, és még újra sem indul.
Hallottam már olyan hibás RAM-ról, amely hasonló problémákat okozott, miközben a tesztkörnyezetben tökéletes eredményeket mutatott.
Kiszedtem volna a RAMokat és csak eggyel indítottam volna, ráadásul másik slotba is rakva, és másikkal megismételve.
Én is szívtam rosszul berakott RAMmal...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!