Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Nem másol át a gèpről mindet...

Nem másol át a gèpről mindet a pendrive, mi lehet az oka?

Figyelt kérdés
Régebben vettem egy pendrive -ot, és helyhiány miatt sok mindent át kell rá másolnom. A gondom az, hogy bár átmásol a gépről a pendrive -ra, ha kihúzom és visszadugom a pendrive -ot 90 százalék nem került átmásolásra. A formátum minden esetben .mkv, így nem értem miért enged valamit átmásolásolni, valamit meg nem.

nov. 26. 11:29
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Hamis kínai pen.

Azt állítja magáról hogy 128GB de valójában csak 8GB...

nov. 26. 11:39
 2/14 anonim ***** válasza:
59%

Egyrészt csak szabályosan szabad eltávolítani a pendrivet, mert bár úgy tűnik befejezte a másolást, igazából a háttérben még folyhat. Jobbra lent szokott lenni erre lehetőség a dátum/óra előtti ikonok között, vagy a fájlkezelőben jobb klikk a meghajtó betűjelén kiadás vagy hasonló névvel stb..

Másik érdemes megnézni, hogy a fájlrendszer támogatja-e bár elvileg ez nem lehetne gond, mármint hibát kapnál szeritnem.

A harmadik, hogy olyanról is hallottam, hogy egyes külföldről küldött "olcsó" meghajtókat úgy formáznak, hogy többet mutassanak kapacitásban, mint ami van nekik.

nov. 26. 11:49
 3/14 A kérdező kommentje:

Ez egy 2 TB pendrive. Eddig atmasoltam 1.2TB-ot sorozatokkal. Filmekből pedig valamit enged, valamit nem.

Másolást sosem számítok meg, az eszköz kiadására mindig rákattintok, mielőtt kiveszem a pendrive-ot.

Kérdés:

Ha valamit nem támogat a fájl rendszer, hogy oldom megy, hogy mindent támogasson?

nov. 26. 12:53
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Mennyiért vetted és hogy néz ki? Egy 2 terás pendrive árkategóriája kb. a 60-70 ezer forintos sávban van, és az átlagtól kb. kétszer hosszabb vagy vastagabb kell legyen, a chipek mennyisége miatt.

Ha 20 ezer alatt vetted, kínai rendelés, akkor az első kommentelő valid, és hamisítvány. Nincs mit megjavítani rajta, akkora eszközről van szó amennyi adatot rá tudsz írni, a többi szoftveresen van meghamisítva. A nem létező helyre adatot nem lehet írni. Ha leteszteled akkor érdemes leválasztani és megformázni egy akkora partíciót rajta, amekkora a valós kapacitása (pl. 8 GiB), és azt tudod használni biztonságosan.

nov. 26. 12:59
 5/14 anonim ***** válasza:
Nem lehet, hogy formázni kell? Mert FAT32 csak 4GB enged írni, EXFAT-ra formázd és nézd meg úgy.
nov. 26. 13:27
 6/14 anonim ***** válasza:

#5: akkor kiírná, hogy a fájlrendszer korlátja miatt nem tudja átmásolni. 2 terás pendrive-ot még csak nem is nagyon találsz a piacon, annyira ritka és drága. Árukeresőn egyetlen példány van kint, több tízezerbe kerül.

Ellenben hamisított flash meghajtóból milliót lehet találni akár a kínai piactereken, akár a magyar dropshippereknél akik szintén a kínai kamu cuccokat árulják. És még el is hiszed, hogy magyar kereskedő biztos nem átverés, igaz 6-8 ezer forintért adják a 2 terásat úgy, hogy a legit 1 terás 40-70 ezerbe kerül, a minőségi még többe, a 2 terás meg a duplája.

nov. 26. 13:36
 7/14 anonim ***** válasza:
Ja a 2TB az gyanús tényleg. Egyébként nem írja ki minden esetben. Pl MacOS nem ad infót miért nem lehet de én windowsnal se emlekszem, hogy kiírta volna.
nov. 26. 13:40
 8/14 anonim ***** válasza:
59%

Ezek write only pendriveok 🤣🤣🤣

Csak írni lehet rá, bármennyit, de visszaolvasni nem lehet.

Így járnak a hiszékeny vevők.

nov. 26. 14:24
 9/14 anonim ***** válasza:
Amit lemásoltál már azt próbáltad megnyitni? Lehet a fájlok amiket le tudtál másolni azok is csak "üres" fájlok és valós adat nincs is bennük.
nov. 26. 14:46
 10/14 A kérdező kommentje:

Nem vagyok hiszékeny, hanem egyszerűen nem vagyok ebben jártas.

9ezer forintért vettem.

Formáztam és kezdtem előről a másolást.

Kiderült, hogy 10 filmet átmásolásoltam, mindet engedte, de miután ki és bedugtam a pendrive-ot volt, ahol maradt a film, volt, ahol csak üres fájl volt. Megnéztem amik megmaradtak filmek méretét, és majdnem 8 GB volt. Szóval ennyit enged.

nov. 26. 16:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!