Nem másol át a gèpről mindet a pendrive, mi lehet az oka?
Hamis kínai pen.
Azt állítja magáról hogy 128GB de valójában csak 8GB...
Egyrészt csak szabályosan szabad eltávolítani a pendrivet, mert bár úgy tűnik befejezte a másolást, igazából a háttérben még folyhat. Jobbra lent szokott lenni erre lehetőség a dátum/óra előtti ikonok között, vagy a fájlkezelőben jobb klikk a meghajtó betűjelén kiadás vagy hasonló névvel stb..
Másik érdemes megnézni, hogy a fájlrendszer támogatja-e bár elvileg ez nem lehetne gond, mármint hibát kapnál szeritnem.
A harmadik, hogy olyanról is hallottam, hogy egyes külföldről küldött "olcsó" meghajtókat úgy formáznak, hogy többet mutassanak kapacitásban, mint ami van nekik.
Ez egy 2 TB pendrive. Eddig atmasoltam 1.2TB-ot sorozatokkal. Filmekből pedig valamit enged, valamit nem.
Másolást sosem számítok meg, az eszköz kiadására mindig rákattintok, mielőtt kiveszem a pendrive-ot.
Kérdés:
Ha valamit nem támogat a fájl rendszer, hogy oldom megy, hogy mindent támogasson?
Mennyiért vetted és hogy néz ki? Egy 2 terás pendrive árkategóriája kb. a 60-70 ezer forintos sávban van, és az átlagtól kb. kétszer hosszabb vagy vastagabb kell legyen, a chipek mennyisége miatt.
Ha 20 ezer alatt vetted, kínai rendelés, akkor az első kommentelő valid, és hamisítvány. Nincs mit megjavítani rajta, akkora eszközről van szó amennyi adatot rá tudsz írni, a többi szoftveresen van meghamisítva. A nem létező helyre adatot nem lehet írni. Ha leteszteled akkor érdemes leválasztani és megformázni egy akkora partíciót rajta, amekkora a valós kapacitása (pl. 8 GiB), és azt tudod használni biztonságosan.
#5: akkor kiírná, hogy a fájlrendszer korlátja miatt nem tudja átmásolni. 2 terás pendrive-ot még csak nem is nagyon találsz a piacon, annyira ritka és drága. Árukeresőn egyetlen példány van kint, több tízezerbe kerül.
Ellenben hamisított flash meghajtóból milliót lehet találni akár a kínai piactereken, akár a magyar dropshippereknél akik szintén a kínai kamu cuccokat árulják. És még el is hiszed, hogy magyar kereskedő biztos nem átverés, igaz 6-8 ezer forintért adják a 2 terásat úgy, hogy a legit 1 terás 40-70 ezerbe kerül, a minőségi még többe, a 2 terás meg a duplája.
Ezek write only pendriveok 🤣🤣🤣
Csak írni lehet rá, bármennyit, de visszaolvasni nem lehet.
Így járnak a hiszékeny vevők.
Nem vagyok hiszékeny, hanem egyszerűen nem vagyok ebben jártas.
9ezer forintért vettem.
Formáztam és kezdtem előről a másolást.
Kiderült, hogy 10 filmet átmásolásoltam, mindet engedte, de miután ki és bedugtam a pendrive-ot volt, ahol maradt a film, volt, ahol csak üres fájl volt. Megnéztem amik megmaradtak filmek méretét, és majdnem 8 GB volt. Szóval ennyit enged.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!