512 GB-ból mennyit célszerű hagyni win rendszerparticiónak?
Én kettévettem, egyszerű okból: A rendszer így kívánta.
Eleinte egy 240 GB-os NVMe SSD volt a gépben és egy 2 TB-os HDD. De a játékoknál már kezdett gond lenni a HDD elérési késleltetése, ezért lecseréltem az SSD-t egy 1 TB-osra (csak egy m.2 slotom van, az extra SSD nem volt opció). Csináltam előtte a régiről egy lemezképet a HDD-re, majd csere után visszaállítottam az újra. Így maradt egy hatalmas nem partícionált terület. A HDD betűjelét megváltoztattam, majd csináltam egy új partíciót a régi betűjelével, ahova a játékokat tartalmazó mappát áthelyeztem, az adatok maradtak a HDD-n. Így teljes újratelepítés nélkül minden működik ahogy eddig, csak a játékok megtáltosodtak.
"Köszönöm a válaszokat. Biztos, hogy külön particióra megy a rendszer."
Az égegyadta világon semmi, de komolyan semmi értelme nincs. Nemhogy most, hanem már eléggé sok éve. Komolyan, mondjatok már egyetlen értelmes indokot, hogy miért kéne szétszedni?
"Nagy telepítések nemigen lesznek az office-n kívül. Inkább böngészés, film kis word, excel, pp"
Így meg aztán tényleg a világon semmi nem indokolná a külön particiót, még akkor sem ha 1998-ban lennénk. :)
1. Ha behal a rendszer, ami elő szokott fordulni, a másik partición még megmaradnak az adatok.
2. El tud különölni a saját adat, nem keveredik a rendszerrel
Mentés is könnyebb így.
De mégis milyen adatok maradnak meg, ha böngészés meg office használat lesz rajta? A fontos adatokat NYILVÁN el kell menteni egy külön meghajtóra vagy még jobb, ha szinkronizálod a felhőba. Ha meghal a rendszer, attól még nem lesz adatvesztés. Ha a háttértár miatt hal meg a rendszer, akkor meg olyan mindegy, hogy volt-e külön partició vagy sem.
"2. El tud különölni a saját adat, nem keveredik a rendszerrel"
Ehhez miért nem elég jó egy mappa? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!