Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » 512 GB-ból mennyit célszerű...

512 GB-ból mennyit célszerű hagyni win rendszerparticiónak?

Figyelt kérdés
Nagy telepítések nemigen lesznek az office-n kívül. Inkább böngészés, film kis word, excel, pp
nov. 14. 18:13
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
30%
100 gb
nov. 14. 18:27
 2/15 anonim ***** válasza:
15%
De rakd fel nyugodtan a wint full, azt utána lezsugorítod a lemezkezelőben. Csak mert csinál ilyen rendszer számára fenntartott stb partíciót, és így nehéz pontosan kiszámolni. De 100 körül elég most még a 11-nek is.
nov. 14. 18:29
 3/15 anonim ***** válasza:
39%
Az egészet, minden másnak külön HDD/SSD
nov. 14. 18:43
 4/15 anonim ***** válasza:
66%
Manapság felesleges particionálgatni. Mi lenne vele a cél? Mert ha organizáció, és "mappának" használnád a másik meghajtót, nos akkor erre egy sima mappa is elég.
nov. 14. 19:04
 5/15 anonim ***** válasza:
17%

Azért jó legalább kettévágni, mert ha gáz van a másik partícióra el lehet menteni az adatokat, újrahúzni a rendszert stb.

én voltam az #1-2 de aztán gondolkodtam - vágd ketté pontosan kérdező (az a biztos)

nov. 14. 19:20
 6/15 anonim ***** válasza:
25%
Én pl. 128 Gb-ot szoktam hagyni op.rendszer partíciónak, bőven elég Win.11-nek is. A többi marad a saját fájlaimnak és bármikor újratudom telepíteni ha akarom a saját dolgaim megmaradnak. Most pl. Win.10-et tettem rá, eddig Win.11-et használtam.
nov. 14. 19:33
 7/15 anonim ***** válasza:
70%

Nem a 2000-es évek elején vagyunk, hogy ennek bármi jelentősége lenne. Láthatólag itt sok a 60 éves, aki a leragadt abban az időszakban. Hahó, ébresztő, 2024 van, már NVMe SSD-ket használunk és nem HDD-ket. Semmi értelme nincs partícionálgatni az SSD-ket. A teljes fő SSD-re rárakod a rendszert és ha akarsz után rendezni, beraksz mellé még SSD-t és azt partícionálod.

A "ha gáz van a másik partícióra el lehet menteni az adatokat" szöveg már nem túl releváns, SSD-k máshogy működnek, mint a HDD-k. Továbbá ha mentés kéne, mindig lehet berakni plusz tárhelyt, de akár külső tárhelyre is át lehet másolni.

nov. 14. 22:24
 8/15 anonim ***** válasza:
24%

"Nem a 2000-es évek elején vagyunk, hogy ennek bármi jelentősége lenne. Láthatólag itt sok a 60 éves, aki a leragadt abban az időszakban."

- #7 is nagyon rosszul gondolkozó és nagyon rossz választ adó.

- Célszerű az op.rendszernek külön partíciót létrehozni ha nagyobb kapacitású meghajtót teszel bele.

- pl. ha valami vírust kapsz nem fertőzi az egész meghajtót csak az op.rendszer partícióját.

- Nem kell az egész meghajtó tárterületét törölnöd ha valami gond adódna vele és újra kellene telepíteni valamiért. Nem kell mentéssel se foglalkoznod pláne ha el se indulna a rendszer.

- A Win.11-nek is elég 100 GB. Attól függ mit akarsz még telepíteni rá és mit akarsz tárolni rajta.

- Friss telepítésnél nekem 25GB-ot használ a Win.11 op.rendszer programokkal együtt - a Windows frissítésekre fenntartott 7GB-os tárolót letiltottam.

- De ha nem lenne letiltva a tárhely akkor is csak 32GB-ot használna.

[link]

nov. 15. 05:44
 9/15 anonim ***** válasza:
72%

"ha valami vírust kapsz nem fertőzi az egész meghajtót csak az op.rendszer partícióját."

Már hogyne fertőzne meg egy vírus minden más partíciót? Ugyanolyan írási engedélye van azokra mint az oprendszer partíciójára. Ha nem így lenne akkor a ransomware-ek nem is lennének akkora bajok.

Emellett manapság nem kell újratelepítgetni az oprendszert mint régen, hacsak nem kattintgat a felhasználó össze-vissza és teszi tönkre magának. 8 éve tettem fel a Win10-et, napi használatban van, frissítéseket kapja, új programokat teszek fel ahogy megkívánom, és mégis azóta is működik, eszembe se jutott hogy újra kellene telepíteni.

nov. 15. 06:14
 10/15 anonim ***** válasza:
60%

#8 "#7 is nagyon rosszul gondolkozó és nagyon rossz választ adó."

Papuska, 2024 van. Ébresztő!

"Célszerű az op.rendszernek külön partíciót létrehozni ha nagyobb kapacitású meghajtót teszel bele."

Nem, nincs semmi értelme.

"ha valami vírust kapsz nem fertőzi az egész meghajtót csak az op.rendszer partícióját."

Igen? Kérlek mesélj még 😂

nov. 15. 06:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!