512 GB-ból mennyit célszerű hagyni win rendszerparticiónak?
Azért jó legalább kettévágni, mert ha gáz van a másik partícióra el lehet menteni az adatokat, újrahúzni a rendszert stb.
én voltam az #1-2 de aztán gondolkodtam - vágd ketté pontosan kérdező (az a biztos)
Nem a 2000-es évek elején vagyunk, hogy ennek bármi jelentősége lenne. Láthatólag itt sok a 60 éves, aki a leragadt abban az időszakban. Hahó, ébresztő, 2024 van, már NVMe SSD-ket használunk és nem HDD-ket. Semmi értelme nincs partícionálgatni az SSD-ket. A teljes fő SSD-re rárakod a rendszert és ha akarsz után rendezni, beraksz mellé még SSD-t és azt partícionálod.
A "ha gáz van a másik partícióra el lehet menteni az adatokat" szöveg már nem túl releváns, SSD-k máshogy működnek, mint a HDD-k. Továbbá ha mentés kéne, mindig lehet berakni plusz tárhelyt, de akár külső tárhelyre is át lehet másolni.
"Nem a 2000-es évek elején vagyunk, hogy ennek bármi jelentősége lenne. Láthatólag itt sok a 60 éves, aki a leragadt abban az időszakban."
- #7 is nagyon rosszul gondolkozó és nagyon rossz választ adó.
- A Win.11-nek is elég 100 GB. Attól függ mit akarsz még telepíteni rá és mit akarsz tárolni rajta.
- Friss telepítésnél nekem 25GB-ot használ a Win.11 op.rendszer programokkal együtt - a Windows frissítésekre fenntartott 7GB-os tárolót letiltottam.
- De ha nem lenne letiltva a tárhely akkor is csak 32GB-ot használna.
"ha valami vírust kapsz nem fertőzi az egész meghajtót csak az op.rendszer partícióját."
Már hogyne fertőzne meg egy vírus minden más partíciót? Ugyanolyan írási engedélye van azokra mint az oprendszer partíciójára. Ha nem így lenne akkor a ransomware-ek nem is lennének akkora bajok.
Emellett manapság nem kell újratelepítgetni az oprendszert mint régen, hacsak nem kattintgat a felhasználó össze-vissza és teszi tönkre magának. 8 éve tettem fel a Win10-et, napi használatban van, frissítéseket kapja, új programokat teszek fel ahogy megkívánom, és mégis azóta is működik, eszembe se jutott hogy újra kellene telepíteni.
#8 "#7 is nagyon rosszul gondolkozó és nagyon rossz választ adó."
Papuska, 2024 van. Ébresztő!
"Célszerű az op.rendszernek külön partíciót létrehozni ha nagyobb kapacitású meghajtót teszel bele."
Nem, nincs semmi értelme.
"ha valami vírust kapsz nem fertőzi az egész meghajtót csak az op.rendszer partícióját."
Igen? Kérlek mesélj még 😂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!