Manapság mennyibe kerül egy jó teljesítményű laptop?
Szóval nekem most " rendes " számítógépem van, ezt el szeretném adni, és venni egy laptopot, DE nekem játszásra, meg netezésre kell a gép, szóval valójában arra vagyok kíváncsi, hogy laptopba belemennek-e ilyen 4 vagy 6 magos procik, videókártyának vmi ilyesmi vagy teljesítményben hasonló : Sapphire HD6850 1GB DDR5 11180-00-20R .. Szóval a laptopokba is lehet ugyanúgy rakosgatni, mint PC-re ? Mert anyumék is azt mondták szerintük vegyünk egy laptopot, ott nem fog millió kábel kiállni, nem foglal annyi helyet. Meghát az én gépem teljesítménye igen gyenge, ( egymagos prcoi ) nem viszi a nagyteljesítményű játékokat . Napokban akartam megrendelni a Cyrsis nevű játékot, de nem vinné a gépem. Mintahogy a GTA IV-et sem.. Szóval olyan alkatrészeket szeretnék belerakni, amik simán elvinnének ilyen játékokat. Persze nem kell túlzásokba esni, és egy fontos részlet még : MINDEN ALKATRÉSZ A NAGYKERBŐL LENNE HOZVA. Ismerősünknek van oda kártyája, szóval ha valaki itt összeállítana egy ilyen " nagyobb " teljesítményű laptopot, akkor esetleg odaírhatja majd, h kb mennyi jönne le a végsőárból, ha nagykerből lesz kihozva.
Húúhh. Szerintem ennyi lenne, előre is nagyon köszi annak, aki egyáltalán elolvassa :D
Aha értem. Nos azért gondoltunk a laptopra, mert szinte alig foglal helyett, és nincs az a hatalmas kábeltömeg, mint ami az asztalinál. Anyum nem győzi takarítani, és amikor benézünk az asztal mögé .. Már azon felhúzza magát. De persze engem nem zavar, mert nem nekem kell takarítani ..
Na okés, akkor pl 20:00-ás. Ha ennyire laptop elleni vagy, akkor ha nagyon szépen megkérlek összeállítanál asztali gépből egy olyat, amin teljes grafikán mennek a játékok, vagyishát nem akadozik össze-vissza, nem fagyna le percenként, és a grafika is szép lenne. De azért nem kell olyan húú de nagyon hiperszuper. :)
Először is az a kérdés, hogy maximum mennyit szánsz rá, mert a hardverek esetében 5 ezer Ft is nagyon sokat számít teljesítményben. Illetve még azt is tudni kéne, hogy milyen felbontású monitoron fogsz játszani.
Kábel gondokra pedig lehet venni ilyen kis kábel összecsavarós, tárolós vackokat, amire rá tudod tekerni a kábeleket és akkor nem fog lelógni mindenfelé + 6 ezer Ft-ért lehet kapni vezeték nélküli billentyűzetet + egeret egyben és akkor annyival is kevesebb a kábel.
Ja és még erre reagálva: "laptopba belemennek-e ilyen 4 vagy 6 magos procik"
Belemennek, de az ilyen laptopok fél millió Ft környékén vannak és negyed annyi se lesz a teljesítményük, mint mondjuk egy félmilliós PC-nek.
Közben összeraktam neked 270 ezerért a lehető legjobb PC konfigurációt (nagykerben nem tudom mennyibe kerül összesen). Ha drága, akkor írd, hogy mennyit faragjak le belőle, ha van még rá pénzed, akkor még lehet bővíteni.
Olyan alaplapot választottam, amiben van SATA II, USB 3, 3db PCI-E 16x (ha később több videokártyával bővítenéd) és persze DDR3.
Alaplap: ASUS P6X58D-E
Processzor: INTEL Core i7-950 3.06Ghz
Memória: GEIL Black Dragon 4096Mb DDR3 1600Mhz KIT
Videókártya: ASUS EAH6870/2DI2S/1GD5 PCIE
Merevlemez: SEAGATE 500GB 7200rpm 16MB SATA2 ST3500410SV
Optikai egység: SAMSUNG SH-S223C/RSMS Fekete
Ház: COOLERMASTER SGC-2000-KKN1-GP Storm Scou
Táp: CORSAIR CX600W
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!