Laptopon nincs operációs rendszer, hogy tudnék rakni rá?
Figyelt kérdés
Alapból tudom, hogy hogyan kell telepíteni, de nem tudom bebootolni. CSM lehetőség nincs, a secure bootot kikapcsoltam.
Nagyon szükségem lenne a laptopra, holnap interjúm lesz.
Valaki járt már így?
okt. 16. 16:37
1/22 A kérdező kommentje:
Asus Vivobook Go 15 E1504FA-NJ648 Notebook
okt. 16. 16:42
2/22 anonim válasza:
Nem fogod tudni bootolni ha nincs rajta oprendszer. Kell egy pendrive amire rendesen ki van írva iso, bootolod pendrivet és feltelepíted a kívánt oprendszert.
3/22 anonim válasza:
MS oldaláról "Windows 11 telepítési adathordozó létrehozása". A pendrive-ról mindent törölni fog.
4/22 A kérdező kommentje:
Windows 10 kivan írva rufus segítségével a pendrivera. Nem először csinálom, de nem adja ki mint lehetőség.
okt. 16. 17:19
5/22 anonim válasza:
Próbáld a mediacreationtool-t az MS oldaláról 10-nél is.
6/22 anonim válasza:
UEFI telepítésnél csak a FAT32-re formázott pendrive-ot ismeri fel.
Ha nagyobb az install.wim fájl a telepítőben akkor rufus-szal kell rátenni. Két partíciót hoz létre (fat32, ntfs) és a FAT32-ről kezdi a bootolást.
8/22 anonim válasza:
Tehát nem először csainálod ROSSZUL.. 🤪
Mindent rosszul csinálsz. Secure bootot kapcsold BE legelőször.
9/22 A kérdező kommentje:
CSM lehetőség nincs az én esetemben, csak a secure boot van feltűntetve. Én nem szoktam piszkálni ezeket a dolgokat, mert feldobja a bootot nekem.
okt. 16. 18:05
10/22 anonim válasza:
Nem is kell semmit "piszkálni", a secure bootot se.
Új generációs gép, Win11-re tervezve. Ha Win10-est teszel rá, a driver-eket neked kell manuális kikeresése az ASUS oldalról és rátenni, ez eltart egy ideig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!