Programozók, a Switch IT fejvadászcég leak-jében találtatok valami érdekeset?
Az elmúlt órában mentem végig a listán kíváncsiságból, cat *.csv | tr ";" "\t" | sort | less -S, hogy ne rohadjon ki az agyam teljesen. Nem találtam túl sok ismerőst, végképp nem olyat, akihez bármi érdekes vagy felháborító lett volna írva.
Ellenben rajta volt egy egyetemi évfolyamtársam, aki annó nem tűnt valami éles késnek, talán le is szakadt egy évvel menetközben, de LinkedIn-en rákeresve kiderült, hogy FAANG-közeli cégnél ül levels.fyi alapján olyan évi 3-400 ezer dollárt fizető poziban. A napi gyomros ezzel meg is volt :)
"mint ahogy te sem vagy az Apple-nél"
Mint mondtam, errol pofonegyszeru megbizonyosodni. Gondolom ha nem is a Google-nel, azert legalabb egy hasonlo szinvonalu cegnel vagy. Mi a Blind felhasznaloneved? Az enyem idkfx, nyitok egy group chatet.
Kérdező
Most aztán Sakk-mattot adtál nekem.
Sajnos nem.
Először is:
Az 5-ös válaszban azt mondta a gyerek, hogy ne általánosítsunk, ezután a következő mondatában általánosított egy nagyot, tette ezt lekezelően a vállalkozásban dolgozók lekóklerezésével.
Ezután azt válaszoltam, amit.
Ebből neki és ezek alapján neked is az a problémátok, hogy én kijelentettem, hogy egyáltalán nem biztos, hogy a nagy, ismert multi cégeknél csak a legjobbak vannak.
Nem az, amit ő írt. Még véletlenül sem az a baj, hogy ő önellentmondással és mások lekezelésével indult. Nekem ezzel volt problémám. Mert amit írt a gyerek, az gáz.
Azért vettem a bátorságot a leszólásra, mert a gyerek már engem is leszólt azzal, hogy a multik, amiket példaként említettem (de nem neveztem meg), ami helyeken én is dolgozhattam, azok valamiféle gyűjtők, szar helyek lehetnek.
Erre fel is hívtam a figyelmet. Ennek megfelelően folytattam, amit adsz, azt kapod elv alapján, én is leszóló stílusban. Különös, hogy nem tűnt fel.
Nézzük a következőt:
Egyrészt nem rakott ki semmit az asztalra, még lóf***t sem, hogy stílszerű legyek. A chat accja a kiskutyát nem érdekli. Semmit nem bizonyít.
Másrészt megtévesztő amit írt a gyerek, mert egyáltalán nem feltétel a Blind acc ahhoz, hogy valaki egy ismert, akár top multinál, vagy egyáltalán, bármilyen multinál dolgozzon. Ez csak egy kifejezetten cégeknek szánt chat. Pár ezer cégnél biztosan használják egyes munkavállalók, vagy nem és akkor akik nem a Blindet, azok mást használnak. Példaként említeném, hogy a Google alkalmazottak (a magasan kvalifikáltak közül is soknak) nagyobb részének nincs Blind fiókja, mint ahogy sok cégnél is hasonló a helyzet. Ez így van.
De azért ügyes blöff volt (nem).
Másrészt még abban sem vagyok biztos, hogy egyáltalán van munkahelye a gyereknek.
Rendes munka mellett senkinek nincs egy perc egyéb ideje sem, nemhogy rendszeresen kommentelgetni munkaidőben (beleértve engem is, de én eü okok miatt részmunkaidőben vagyok, ezért van időm).
Mert csak mondom, hogy más kérdések alatt is gyakran összefutok vele, mert a gyerek nagy mellényű stílusa szemet szúr. Nem csak nekem.
Mindegy, nem mintha számítana, hogy egy vadidegen, névtelen, másik gyk felhasználó minek mondja magát. Nem ez a baj. Itt úgyis sokan virtuálisan nagyítanak.
Azt már itt a szöveg elején leírtam, nekem mivel volt gondom. Azzal, amit írt a gyerek, az 5-ös válaszában.
Már tiszta, hogy a gyerek egy troll. A politika topikban vagyok többet, ott egyenesen tobzódnak a trollok, felismerem, ha szemben állok eggyel.
Ha ez még most sincs meg, akkor részemről ennyi volt.
Azért így utoljára megjegyezném, hogy már maga a kérdés is problémás morálisan (nem csak az 5-ös válasz). A kérdésedben valósággal reklámozod, hogy belekukkantottál a mentésbe, illetve azt is, hogy ezek szerint neked van róla egy másolatod. Ami nem éppen legális, törvényes. Akkor sem, ha valaki hibájából nyilvánosan elérhetők voltak azok az adatok.
"A chat accja a kiskutyát nem érdekli. Semmit nem bizonyít."
Annyit bizonyít, hogy adott cégnél dolgozik. A Blind lényege pont az, hogy céges emaillel regisztrálnak az emberek, az app pedig feltünteti a cégeket a felhasználónevek mellett, így tudod, hogy akivel beszélsz, az valóban annál a cégnél dolgozik. Illetve külön céges fórumrészek is vannak, amihez csak az adott cégnél dolgozók férnek hozzá. Hasznos kis app, én Oraclenél vagyok és szinte mindenki használja a csapatban, céges szinten több ezren.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!