Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Programozók, a Switch IT...

Programozók, a Switch IT fejvadászcég leak-jében találtatok valami érdekeset?

Figyelt kérdés

Az elmúlt órában mentem végig a listán kíváncsiságból, cat *.csv | tr ";" "\t" | sort | less -S, hogy ne rohadjon ki az agyam teljesen. Nem találtam túl sok ismerőst, végképp nem olyat, akihez bármi érdekes vagy felháborító lett volna írva.

Ellenben rajta volt egy egyetemi évfolyamtársam, aki annó nem tűnt valami éles késnek, talán le is szakadt egy évvel menetközben, de LinkedIn-en rákeresve kiderült, hogy FAANG-közeli cégnél ül levels.fyi alapján olyan évi 3-400 ezer dollárt fizető poziban. A napi gyomros ezzel meg is volt :)

okt. 2. 15:24
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
63%

10-es: Vannak nagyon jó magyar programozók. Mégis, nekik sokkal kevesebb esélyük van bekerülni egy amerikai tech nagyvállalathoz, mint egy USA, vagy UK állampolgárnak.

A multiknál többször voltak gyenge tudású (de annál beképzeltebb) fejlesztő kollégáim, mint korábban a KKV szektorban valaha.

Valahogy, lassan összehozták az elvárt szintet, vagy az élelmesebbek úgy intézték, hogy helyettük más vegye ki a munka oroszlánrészét. A multinál ez kevésbé probléma. A multinál eleve minden nehézkesen, lassan működik, sok fejlesztő van (mindenféle szintű tudással) és nagyon bürokratikus a belső rendszer.

Vizsgáljunk meg egy átlagos magyar KKV-t. A KKV sokkal érzékenyebb pénzügyi szempontból. Kevés fejlesztőt alkalmaznak a szűkebb pénzügyi források miatt, de annak a kevésnek rendesen meg kell dolgoznia a fizetéséért, termelnie kell. Egy KKV ügyvezetője még inkább úgy gondolkozik, hogy kit éri meg felvenni, ki lesz termelékeny, ki hozza a pénzt. Ha a KKV-nél nem hozza a fejlesztő az elvártat, akkor kiteszik a szűrét. Mert különben a KKV hamar tönkre megy.

Most rávágod, hogy a multi is így van ezzel és csak a legjobbakat alkalmazza. Hát nem. Mindenfélét felvesznek, amikor éppen kellenek emberek. A multi általában megengedheti magának, hogy lazábbra vegye a gyeplőt.

Ezt remélem nem nehéz belátni.

okt. 15. 11:29
 12/26 anonim ***** válasza:
41%

"A multiknál többször voltak gyenge tudású (de annál beképzeltebb) fejlesztő kollégáim, mint korábban a KKV szektorban valaha"

Ez így semmit nem mond, melyik multiknál? Nem véletlenül alakult ki a gyűjtőmulti kifejezés, rengeteg multinál ugyanolyan hulladék a színvonal, mint KKV szinten. Multi a Tesco meg a Deepmind is.

okt. 15. 11:36
 13/26 anonim ***** válasza:
25%
#11 nem ertem az altalad emlitett szarabbnal szarabb multik hogy jonnek ide. Ez mar nem az a szal, ami a kkv-s kokler es a Google Staff Software Engineer osszevetesbol indult ki?
okt. 15. 12:54
 14/26 anonim ***** válasza:
53%

13: Én a 11-es válaszomban egy konkrét multit sem írtam, nemhogy "szarabbnál szarabbat". :)

De nem is a 12-es válaszban említett szintű multikról (Tesco, Deepmind) írtam a 11-es válaszban, mint általában.

De ugyanakkor a Google-nél még csak nem is jártam, látogatóként sem. Azonban színvonalban legalább olyan jó multinál dolgoztam már. Honnan tudom, hogy a Google milyen lehet? Következtettem kapcsolatok révén.

Nehogy azt hidd, hogy a Google-nél csak a legtökéletesebbek dolgoznak. Ott is van mindenféle.

Van egyáltalán ilyen szakkifejezés, hogy gyűjtőmulti?

Az nem baj, hogy valaki már az NVidiát hozta fel példaként (10-es válaszban)? Csak én vagyok a baj, amikor nem említettem semmi konkrétumot? Ez így már elég személyesnek tűnik.

okt. 15. 15:06
 15/26 anonim ***** válasza:
25%

#14 ezt irtad:

"Most rávágod, hogy a multi is így van ezzel és csak a legjobbakat alkalmazza. Hát nem. Mindenfélét felvesznek, amikor éppen kellenek emberek. A multi általában megengedheti magának, hogy lazábbra vegye a gyeplőt"

Ez csak a szarabbnal szarabb multikra jellemzo, a Google szintu cegekhez eves szinten millios nagysagrendu jelentkezes van es 6+ koros interju processzek, megtehetik, hogy csak a legjobbat vegyek fel.

"De ugyanakkor a Google-nél még csak nem is jártam, látogatóként sem. Azonban színvonalban legalább olyan jó multinál dolgoztam már"

Melyiknel?

okt. 15. 15:13
 16/26 anonim ***** válasza:
66%

15:

"Ez csak a szarabbnal szarabb multikra jellemzo, a Google szintu cegekhez eves szinten millios nagysagrendu jelentkezes van es 6+ koros interju processzek, megtehetik, hogy csak a legjobbat vegyek fel."

Ez így ebben a formában nem korrekt.

Interjúk vannak. Tesztek is, amiket nagyon sokan tudnak is teljesíteni legalább annyira, ami a munkakörhöz már elég lenne.

EQ, pszichológiai teszt is van, hogy még egy kategóriát említsek. Csak mondom, mert az esély attól is függ, kinek milyen a személyisége. Tud-e együttműködni a többiekkel, vagy összeférhetetlen másokkal. Több tényezőtől, tulajdonságtól függő az, hogy felvesznek-e valakit és ezek közül a szakmai tudás csak egy.

Ha minden stimmel, akkor a jelöltek közül a legjobb ár/érték (mennyit kér, mik az egyéb igényei) arányúakat veszik fel. Ez utóbbi más multikra is és a KKV-kra is igaz.

Nyilván, ha kifognak egy-egy nagy koponyát, nagyszerű embert, akkor igyekeznek mindent megadni neki, hogy oda menjen, de azért eben is van egy határ.

"Melyiknel?"

Milyen kíváncsi valaki. Hölgyeké az elsőbbség, leírod te, hogy te hol dolgozol és akkor talán én is írok valamit. Valamit valamiért.

Bár nem tudom, hogy van-e értelme mert az már kiderült, hogy te valami nagyon lenézed a másik embert, a másik usereddel együtt bepróbálkoztál ledegradálni, mintha én ilyen hogy is írtad, gyűjtőben dolgoznék. Igyekeztem nem személyeskedni, sajnálom, hogy ugyanez neked nem sikerült. Pedig egyszerű.

okt. 15. 15:54
 17/26 anonim ***** válasza:
34%

"Ez így ebben a formában nem korrekt"

De igen, ez igy mukodik ezeknel a cegeknel.

"EQ, pszichológiai teszt is van, hogy még egy kategóriát említsek"

Ezt behavioral interjunak hivjak, ebben is a legjobbakat keresik termeszetesen.

"Milyen kíváncsi valaki. Hölgyeké az elsőbbség, leírod te, hogy te hol dolgozol és akkor talán én is írok valamit. Valamit valamiért"

Mar leirtam az elso valaszban, hogy FAANG-nal vagyok, most epp az Apple londoni irodajaban.

okt. 15. 16:03
 18/26 anonim ***** válasza:
42%

"De igen, ez igy mukodik ezeknel a cegeknel."

Úgy működik, ahogy leírtam.

"Ezt behavioral interjunak hivjak, ebben is a legjobbakat keresik termeszetesen."

Nem :) Ebben nincs olyan, hogy legjobb. Egyezés van az elvárt profillal.

"Mar leirtam az elso valaszban, hogy FAANG-nal vagyok, most epp az Apple londoni irodajaban."

Akkor én a Google-nél vagyok. Ja, és nem takarító.

okt. 15. 16:11
 19/26 anonim ***** válasza:
35%

"Akkor én a Google-nél vagyok"

Ezt nagyon egyszeru verifikalni (mint ahogy azt is, hogy en az Apple-nel), Blind felhasznaloneved mi?

okt. 15. 16:16
 20/26 anonim ***** válasza:
42%

Nem, nem a Google-nél vagyok, ez már többször leírtam. Egy intelligens embernek már csak ez alapján is azonnal tiszta, hogy ez csak a te korábbi lekezelő stílusodhoz illő, szarkasztikus válasz volt és utalás arra, hogy úgy nem vagyok a Google-nél, mint ahogy te sem vagy az Apple-nél. Legfeljebb eladó egy Apple store-ban, azt még elhiszem.

Tudod, mindenki azt kapja, amit ad.

okt. 15. 16:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!