Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Garancia érvényét vesztené?:

Garancia érvényét vesztené?:

Figyelt kérdés

vásároltam egy gaming laptopot.

márka lenovo legion 5. a ram és a ssd bővíthető benne. ha ezeket bővítem, a garancia érvényét veszti? 3 év gari van rá! a laptop alján ahol a csavarok vannak, ott nem látok semmilyen matricát vagy ilyesmit.

még az ssd nem is érdekelne annyira, mert 512 GB még untig elég! de a ram az 16 GB ddr5 4800mhz. de a Windows 11 rendszer, már most 50% bekajált belőle. a Windows 10 nem zabált ennyit!

oké azé van a ram hogy használja a rendszer, de ennyit? alapjáratba? néztem feladatkezelő felületen, mi zabál ennyit. és néztem vagy 100 db akármi meg van nyitva! azt se tudom mik azok! nem akarom piszkálni, ne hogy össze omoljon a rendszer.

csináltam képet róla, hátha jobban tudjátok mik ezek.

[link]

szept. 13. 18:42
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:

Nincs külső HDD? De minden legyalul amikor létrehozza!

Amúgy mekkora a pendrive mérete?

PC-nél hátsó USB csatlakozással telepíts.

szept. 13. 20:39
 12/26 A kérdező kommentje:
a laptopnak oldalt vannak a usb részei, és a pendrive mérete 32 GB.
szept. 13. 20:55
 13/26 A kérdező kommentje:
de most a Google chomre-al együtt, 6.6 GB vagy is 41% eszik. de mint említette az egyik hozzászóló, hogy tele pakolt szeméttel működő Windows. és ez idegesít!
szept. 13. 20:58
 14/26 anonim ***** válasza:
38%

- Megmarad a garanciád csak arra vigyáz, hogy fizikai sérülést ne okoz szerelés közben.

- 16 GB RAM-nál nem szabadna 50%-ot használnia Win.11-nél se. Az op.rendszer telepítésével vagy a programok telepítésénél lehet a probléma mert másoknak nincs evvel gondjuk.

Mindegy honnan töltöd le a telepítőt, az Ncore-ról vagy a Microsoft-ól, mert mind a kettő gyári. Ha a Microsoft oldaláról töltöd le az annyival jobb, hogy kevesebb tárhelyet foglal mert abban az install.wim fájl install.esd-be van konvertálva.

- Ha pl. volt már rajta op.rendszer tiszta telepítés előtt először is mindig törölni kell a régi 4db rendszer partíciót.

[link]

- "Ncore. Már értem. Sikerült egy mindenféle szir-szarral telerakott telepítőt letöltened."

Hülyeséget írkálsz a kérdezőnek.

Egyből látszik, hogy be se tudsz lépni az Ncore oldalára mert akkor tudnád, hogy csak eredeti, gyári MVS (MSDN) Windows telepítők vannak feltéve.

[link]

[link]

szept. 14. 07:02
 15/26 anonim ***** válasza:
54%

"...de mint említette az egyik hozzászóló, hogy tele pakolt szeméttel működő Windows. és ez idegesít!"

#8 hozzászólásával ne foglalkozz mert nem is nCore tag és hülyeséget ír.

szept. 14. 07:13
 16/26 anonim ***** válasza:

#kérdező

Nem a Win.11-el hanem a telepítéseddel van probléma.

szept. 14. 07:27
 17/26 A kérdező kommentje:

Nem a Win.11-el hanem a telepítéseddel van probléma.

mit telepítettem rosszul? Windows 10-et használtam eddig, és ott nem volt ilyen probléma! Windows 11-nél se változtattam telepítési eltolódást! csak ki választottam melyik op rendszert szeretném, (Windows 11 pro) a többi ment magától.

de ha te jobban érted, segíts légyszíves.

szept. 14. 11:07
 18/26 A kérdező kommentje:

szerintem meg találtam a hibát, nem kompatibilis illesztőprogramok vannak a gépre telepítve. kép [link]

és a memóriaintegritás is ki van kapcsolva. konkrétan be se tudom kapcsolni! a hibás illesztőprogramok miatt.

nos a helyzet a következő... ezt hogy oldjam meg? annyit tisztáznék, hogy halvány fogalmam sincs mik ezek.

szept. 14. 13:02
 19/26 anonim ***** válasza:

Olyan win11-et tölts le, amilyen a win10 volt ISO-ban. (pro, home)

[link]

Tedd rá a penre Rufus-szal, bár sokan mondják, csak rá kell másolni a fat32-es penre, azért jó az a rufus.

Minden partíciót törölj (kivéve az adatot, ha van ilyen persze), egybeolvadt részre indítsd a telepítést.

Ha gyártó honlapján van 11-hez driver, telepítsd azokat,(chipset, vga, lan)

szept. 14. 13:24
 20/26 A kérdező kommentje:
amit a laptopra telepítettem, az is ISO fájl volt, és rufus programmal írtam pendrive-ra. de ha van valami megoldás újra telepítés nélkül, azt jobban adnám.
szept. 14. 13:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!