Garancia érvényét vesztené?:
vásároltam egy gaming laptopot.
márka lenovo legion 5. a ram és a ssd bővíthető benne. ha ezeket bővítem, a garancia érvényét veszti? 3 év gari van rá! a laptop alján ahol a csavarok vannak, ott nem látok semmilyen matricát vagy ilyesmit.
még az ssd nem is érdekelne annyira, mert 512 GB még untig elég! de a ram az 16 GB ddr5 4800mhz. de a Windows 11 rendszer, már most 50% bekajált belőle. a Windows 10 nem zabált ennyit!
oké azé van a ram hogy használja a rendszer, de ennyit? alapjáratba? néztem feladatkezelő felületen, mi zabál ennyit. és néztem vagy 100 db akármi meg van nyitva! azt se tudom mik azok! nem akarom piszkálni, ne hogy össze omoljon a rendszer.
csináltam képet róla, hátha jobban tudjátok mik ezek.
Nincs külső HDD? De minden legyalul amikor létrehozza!
Amúgy mekkora a pendrive mérete?
PC-nél hátsó USB csatlakozással telepíts.
- Megmarad a garanciád csak arra vigyáz, hogy fizikai sérülést ne okoz szerelés közben.
- 16 GB RAM-nál nem szabadna 50%-ot használnia Win.11-nél se. Az op.rendszer telepítésével vagy a programok telepítésénél lehet a probléma mert másoknak nincs evvel gondjuk.
Mindegy honnan töltöd le a telepítőt, az Ncore-ról vagy a Microsoft-ól, mert mind a kettő gyári. Ha a Microsoft oldaláról töltöd le az annyival jobb, hogy kevesebb tárhelyet foglal mert abban az install.wim fájl install.esd-be van konvertálva.
- Ha pl. volt már rajta op.rendszer tiszta telepítés előtt először is mindig törölni kell a régi 4db rendszer partíciót.
- "Ncore. Már értem. Sikerült egy mindenféle szir-szarral telerakott telepítőt letöltened."
Hülyeséget írkálsz a kérdezőnek.
Egyből látszik, hogy be se tudsz lépni az Ncore oldalára mert akkor tudnád, hogy csak eredeti, gyári MVS (MSDN) Windows telepítők vannak feltéve.
"...de mint említette az egyik hozzászóló, hogy tele pakolt szeméttel működő Windows. és ez idegesít!"
#8 hozzászólásával ne foglalkozz mert nem is nCore tag és hülyeséget ír.
#kérdező
Nem a Win.11-el hanem a telepítéseddel van probléma.
Nem a Win.11-el hanem a telepítéseddel van probléma.
mit telepítettem rosszul? Windows 10-et használtam eddig, és ott nem volt ilyen probléma! Windows 11-nél se változtattam telepítési eltolódást! csak ki választottam melyik op rendszert szeretném, (Windows 11 pro) a többi ment magától.
de ha te jobban érted, segíts légyszíves.
szerintem meg találtam a hibát, nem kompatibilis illesztőprogramok vannak a gépre telepítve. kép [link]
és a memóriaintegritás is ki van kapcsolva. konkrétan be se tudom kapcsolni! a hibás illesztőprogramok miatt.
nos a helyzet a következő... ezt hogy oldjam meg? annyit tisztáznék, hogy halvány fogalmam sincs mik ezek.
Olyan win11-et tölts le, amilyen a win10 volt ISO-ban. (pro, home)
Tedd rá a penre Rufus-szal, bár sokan mondják, csak rá kell másolni a fat32-es penre, azért jó az a rufus.
Minden partíciót törölj (kivéve az adatot, ha van ilyen persze), egybeolvadt részre indítsd a telepítést.
Ha gyártó honlapján van 11-hez driver, telepítsd azokat,(chipset, vga, lan)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!