Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Garancia érvényét vesztené?:

Garancia érvényét vesztené?:

Figyelt kérdés

vásároltam egy gaming laptopot.

márka lenovo legion 5. a ram és a ssd bővíthető benne. ha ezeket bővítem, a garancia érvényét veszti? 3 év gari van rá! a laptop alján ahol a csavarok vannak, ott nem látok semmilyen matricát vagy ilyesmit.

még az ssd nem is érdekelne annyira, mert 512 GB még untig elég! de a ram az 16 GB ddr5 4800mhz. de a Windows 11 rendszer, már most 50% bekajált belőle. a Windows 10 nem zabált ennyit!

oké azé van a ram hogy használja a rendszer, de ennyit? alapjáratba? néztem feladatkezelő felületen, mi zabál ennyit. és néztem vagy 100 db akármi meg van nyitva! azt se tudom mik azok! nem akarom piszkálni, ne hogy össze omoljon a rendszer.

csináltam képet róla, hátha jobban tudjátok mik ezek.

[link]

szept. 13. 18:42
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:

Bővítés nem von maga után garancia vesztést, mert ez a lehetőség biztosított.

De, mindenek előtt azért kérdezz rá az eladónál, akinél vetted.

szept. 13. 18:51
 2/26 A kérdező kommentje:
rá kérdezek mindenképp! de ez a ram használat valami katasztrófa.
szept. 13. 19:05
 3/26 anonim ***** válasza:
0%

Nem a windows zabál ennyit, hanem a sok háttérben futó bloatware és szemét. Nálam jelenleg 10,7GB RAMot használ a Win11 amiből 4,5GB a Chrome :D

Takarítsd le a sok szemetet, vagy telepíts egy tiszta Windowst és problem solved.

szept. 13. 19:12
 4/26 A kérdező kommentje:

4 napja telepítettem a Windows 11-et. mert akkor hozta a futár, és nem volt rajta rendszer.

akarítsd le a sok szemetet

ha tudnám mi a szemét! :D nem értek hozzá sajnos.

szept. 13. 19:18
 5/26 anonim ***** válasza:
Honnan van a Windows 11 telepítő? Mert amit a Microsoft hivatalos oldaláról töltök le, az nem rakja fel ezt a rengeteg fölösleges szemetet.
szept. 13. 19:29
 6/26 anonim ***** válasza:

Kapásból 2:

Norton Security

MS Teams

szept. 13. 19:31
 7/26 A kérdező kommentje:
Ncore. meg venném az eredetit, csak sajnos nincs bánkártyám. nem tudom hogy telefon kártyán keresztül is lehet e fizetni. pl pc game pass-t 20-as kártyával fizetem hónapok óta.
szept. 13. 19:34
 8/26 anonim ***** válasza:
39%

Ncore. Már értem. Sikerült egy mindenféle szir-szarral telerakott telepítőt letöltened. Ebben az esetben ne csodálkozz. Én a helyedben sürgősen jelszavakat cserélnék mindenhol, ahol regisztrálva vagyok.

Windows 11 telepítőt kizárólag innen töltünk le:

[link]

szept. 13. 19:45
 9/26 A kérdező kommentje:
hmm értem. 3 letöltés van ott, melyiket töltsem le? 2? mert pendrive-rol telepíteném a rendszert.
szept. 13. 19:49
 10/26 A kérdező kommentje:
hiba történt az eszköz futtatásakor. ezt írta ki mikor pendrive-ra akartam volna csinálni a telepítőt. további ötlet?
szept. 13. 20:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!