Lockolt FPS mellett is működik a FreeSync?
Sziasztok srácok. Jelenleg egy mezei Philips Fullhd monitort használok, 75hz. Váltani szeretnék, két olcsóbb monitort néztem ki:
Odyssey G3 illetve AOC 23,8" 24G2SPAE/BK. Inkább az utóbbihoz húz a szívem. Olvastam, hogy nvidia kártyákkal is használható az AMD féle Freesync technológia Displayport kábellel. A kérdésem az lenne, hogy lockolt fps mellett is működik ez a funkció? Nekem 60fps-nél nem kell több, rivatunerbe korlátoznám. A mostani monitoromon ha 60fps-re korlátozom, akkor szétesik a kép, ha nincs bekapcsolva a vsync, viszont az ugye késleltetést okoz ha bekapcsolom, nem kicsit. Vsync nélkül, lockolt frame-el is működik a freesync? Vagy csak feloldott fps mellett? Köszi.
Ui: magát a desktopot is lockolnám 60hz-re a windows settingsbe.
hasznalhato
minel lentebb lockolod (ha Hz engedne pl. 240 et akkor nagyobb mozgastered lenne)
annal stabilabbak lesznek a sync modok
ellenben ugye ezeknek lenyege hogy fps=hz legyen
szoval nincs szukseg fps lockra
de probalgatnod barmit lehet
locknak akkor van ertelme igazan ha tul valtozo valamiert
rosszul megirt jatek 3d
szoval ha 50fps es 165fps ugy ugral mint a szivritmus monitor :D
ilyenkor tul nagy zavar miatt a sync modok se tudnak eleg hatekonyak lenni
de 60 ra lockolva 10fps ugralas mas minz 115fps ugralas
Ha nem kell 60 FPS -nél több, minek veszel 165 Hz-es monitort? Kb semmi értelme.
Amúgy csak azoknál AMD FreeSync -kes monitoroknál garantálható a hibamenetes működés Nvidia G-sync -nél, ami szerepel az Nvidia listájába. A többnél előfordulhatnak anomáliák.
Ha lock -olod szoftveresen az FPS-t 60-ra, attól ugyan úgy működni fog az Freesyc/G-Sync. Annyi történik csak hogy a monitor is átáll 60 hz-re.
Én is szoktam használni, nekem natív hardveres 144 hz -es G-Sync monitorom van. Én 120 FPS -ra szoktam lockolni. Mert számos játékban ha fölmegy 144 FPS fölé, megint jelentkezik nálam a képtörés.
Nem 100%, hogy nem működik, de nem zárhatók ki a hibák.
De vannak küllemre hasonló termékek, mint amiket kinéztél, és van G-Sync tanúsítványuk is.
Pl a Samsung Odyssey G4 vagy az AOC 24G2SPU/BK
Még technikai paraméterre is nagyjából hasonlóak. Annyi hogy a Samsung nem 24 hanem 25"-os.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!