Linux helyett Windows-t telepíteni?
Üdv.
Vettem egy laptopot, amire a linux felmegy, de a windows nem, mert nem látja a win telepítéskor az ssd meghajtót. Hogy tudnám ezt megoldani, vagy akár linux alól windows-t telepíteni?
Szia!
Amikor megvettem az új laptopomat, én is ebbe a problémába futottam bele. Nagyon egyszerű a megoldás:
Sosem értettem miért jó raid módot használni (vagy most az utódját a vmd/irst-t) főleg egy laptopban..
Nélküle legalább csereszabatos marad a lemez és átrakható másik gépbe. Az ahci mód ugyanolyan gyors, ugyanolyan jó.
Hello mindenkinek. Köszi a válaszokat.
1-esnek: Nincs szükség ehhez a típusszámra, ez ugyanis nem típusszám függő, hanem egy elterjedt probléma. Sajnos.
Amit 4-es írt, az maximálisan bevált, és egyszerű volt megcsinálni. Köszönöm.
2-est, hármast nem néztem, bocsi, időhiányában.
5-ösnek és hatosnak: A biosban van egy beállítás, ami NEM megváltoztatható, így ezt sajnos nem tudtam onnan megoldani.
De hogy miért nem normálisan formázzák le a laptopokba ezeket az ssd-ket? Az rejtély.
Hát amúgy tényleg érdekes, hogy ez a probléma amúgy nem tűnik fel a milliárdos Microsoftnak? Miért nem tudják még azt a 3 megabájtnyi szoftvert rápakolni a telepítőre, hogy mindenhová egyszerűen lehessen telepíteni, én nem értem.
Linux jó, meg nekem tetszik a grafikus felülete, mostanában egész jó, de a progik hiányoznának. És az döntő dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!