Miért nem tud visszajönni alvómódból a laptopom?
Van egy régi HP laptopom, amiben egy 1 terrás HDD van a CD meghajtó helyén. Mivel alapból 44 pines ATA HDD-t támogat, ilyet nem tudtam szerezni.
Viszont. Szépen felment a Windows 10 (egy régebbi buildet használtam), de ha alvómódba megy, utána hiába kapcsolom be, nincs kép, nem tudom használni a rendszert, mintha be se lenne kapcsolva. Újraindítás megoldja, de van amikor azt hiszi a Win, hogy hibás és javítani akarja magát. Most úgy megy, hogy sose kapcsol ki a kijelző, de így meg világít egész nap feleslegesen. Filmek letöltésére használom.
Volt újratelepítés is.
Core 2 duo t5670, 4Gb ddr2, 1tb hdd van benne, és az említett w10 32bit.
Hagyd bekapcsolva a laptopot, menjen nyugodtan ha töltögetsz rajta. Viszont az alvó módot kapcsold ki, és helyette csak a képernyőt kapcsoltasd ki vele. Tehát attól még nem fog a gép aludni, ha a képernyő nincs bekapcsolva. Ha így se jó, akkor nincs más ötletem. Ha torrentről van szó, akkor esetleg a HDD kikapcsolását tiltsd le, rengeteg indítás keletkezhet ha folyaton kikapcsolgatja. Nem tesz valami jót neki.
Nem minden laptop szereti az ODD helyére tett HDD-t hasonló helyzetben vagyok egy laptoppal, a belső ssd mellé tettem mégegy ssd-t a dvd helyére csak adatokhoz, és azóta csomót gondolkozik indításkor és leállításkor.
Nekem valamilyen Turn Off LCD program bejött hasonló helyzetben, az csak a képernyőt kapcsolta le. Keress egyet ami működik, nem mind jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!