Miért nem ismeri fel az operációs rendszert a PC?
Ma ki kellett takarítanom a pc-m, erősen poros volt. Áramtalanítottam, majd óvatosan kiporszívóztam, ahol lehetett. Nem szedtem szét, a tápkábelen kívűl semmit nem húztam ki. Visszakap solásnál "Operating system not found" felirattal vége is a bootolásnak. Előtte, a boot alatt látható a merevlemez, azaz felismeri. Win11 az op rendszer.
Köszi előre is!
Boot alatt nem az op.rendszert ismeri fel hanem azt, hogy van benne merevlemez. Ha a lemez adatkábele rendesen csatlakozik és mégse boot-ól be az op.rendszer akkor megpróbálhatod indítási javítással. Vagy ha van mentésed az op.rendszerről megpróbálhatod javítani. Telepítő DVD vagy USB szükséges hozzá. Ha nem sikerül akkor újra kell telepíteni.
Köszönöm a válaszokat
A gép felismeri magát a merevlemezt, kiírja a tipusát, kapacitását, aztán az op rendszer nem található jelzést adja. Kihúztam a kábeleit, sőt átkötöttem másik helyre másik kábellel, mégis ugyanaz a baj. Nincs mentésem, csak telepítő lemezem.
A sata adatkábel ugyanoda lett visszadugva az alaplapon, ha le lett húzva takaritáskor?
Vagy került bele másik merevlemez/ssd is kitakarítása után?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!