Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Miért nem ismeri fel az...

Miért nem ismeri fel az operációs rendszert a PC?

Figyelt kérdés

Ma ki kellett takarítanom a pc-m, erősen poros volt. Áramtalanítottam, majd óvatosan kiporszívóztam, ahol lehetett. Nem szedtem szét, a tápkábelen kívűl semmit nem húztam ki. Visszakap solásnál "Operating system not found" felirattal vége is a bootolásnak. Előtte, a boot alatt látható a merevlemez, azaz felismeri. Win11 az op rendszer.

Köszi előre is!

2024. jan. 13. 16:51
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Lemozdult a merevlemez kabele, huzd ki dugd vissza
2024. jan. 13. 17:20
 2/11 anonim ***** válasza:

Boot alatt nem az op.rendszert ismeri fel hanem azt, hogy van benne merevlemez. Ha a lemez adatkábele rendesen csatlakozik és mégse boot-ól be az op.rendszer akkor megpróbálhatod indítási javítással. Vagy ha van mentésed az op.rendszerről megpróbálhatod javítani. Telepítő DVD vagy USB szükséges hozzá. Ha nem sikerül akkor újra kell telepíteni.

https://www.youtube.com/watch?v=FgMvF9xwaA8

2024. jan. 13. 17:35
 3/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat

A gép felismeri magát a merevlemezt, kiírja a tipusát, kapacitását, aztán az op rendszer nem található jelzést adja. Kihúztam a kábeleit, sőt átkötöttem másik helyre másik kábellel, mégis ugyanaz a baj. Nincs mentésem, csak telepítő lemezem.

2024. jan. 13. 17:46
 4/11 anonim ***** válasza:
Akkor az indítási javítást próbáld meg.
2024. jan. 13. 17:50
 5/11 anonim ***** válasza:
Az alaplapon ne kösd másik helyre, max igazíts rajta. HDD-n is igazíts.
2024. jan. 13. 18:11
 6/11 anonim ***** válasza:

A sata adatkábel ugyanoda lett visszadugva az alaplapon, ha le lett húzva takaritáskor?

Vagy került bele másik merevlemez/ssd is kitakarítása után?

2024. jan. 13. 18:38
 7/11 A kérdező kommentje:
Takarítás után sehová nem dugtam át, ekkor jelentkezett a probléma. Utána próbáltam a merevlemezek felcserélésével, de az sem segített. Most minden vissza van dugva a helyére, a probléma továbbra is fennáll. A baj, hogy egy szál telepítőlemezem sincs, ezt a gépet eleve telepítéssel vettem.
2024. jan. 13. 18:53
 8/11 anonim ***** válasza:
A masik vegenel is megmozgattad, ami az alaplap oldalon van?
2024. jan. 13. 19:07
 9/11 A kérdező kommentje:
Most már nyugodtan momdthatom, a létező összes kábelt megmozgattam. :) Többször is. A legidegesítőbb, hogy semerre nem változik. Se rosszabb, se jobb, pontosan ugyanazt írja ki a végén: Operating system not found.
2024. jan. 13. 19:22
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
A boot beállításokban a megfelelő helyről akar tölteni?
2024. jan. 14. 03:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!