Mi az oka annak, hogy a Linux ennyire rosszul fut az Intel Atom processzoros gépeken, a Windows meg jobban?
Figyelt kérdés
Pedig alapból a Linuxnak (pl Debian + Xfce) van kevesebb erőforrásigénye... Egy Xfce (csak magában az asztali környezetben navigálgatás, görgetés) is akad az Atomon, a GNOME egyenesen szenvedés... Eközben a Windows 10 meg viszonylag gördülékenynek mondható ugyanazon (!) a gépen. Ha az Xfce-n mozgatsz egy ablakot, szörnyen akadozva mozog, de Windowson meg azért jóval simábban. Az a durva, hogy már 3 különböző Atom-os gépen próbáltam (nem is ugyanaz a CPU se), mindegyiken ez volt. Mi lehet ennek az oka, hogy a Linux és az Atom ekkora ellenségek? Ez eléggé meglep, hogy egy gyengébb gépen jobban teljesít a Windows (10), mint egy Xfce-s Linux...2023. dec. 1. 21:29
1/3 anonim válasza:
Az, hogy az állítás egyszerűen hamis. Tudom, mert konkrétan van egy Atom procis masinám.
Egyébként XFCE helyett használj LXDE-t.
2/3 anonim válasza:
En is 3 kulonbozo Atomos gepen probaltam es nekem a Linux futott jobban. Ennek mi lehet az oka?
3/3 anonim válasza:
Bármilyen hardveren jobban fut a Linux. Te valamit nagyon elronthattál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!