Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Mért nem támogatja a processzo...

Mért nem támogatja a processzorom a Windows 11-et?

Figyelt kérdés

sziasztok ugye meg jelent a új Windows 11 de nem tudom fel telepíteni a gépemre amibe egy i5 7400 processzor van fel tudom telepíteni meg mokolva de akkor semmi értelme nincs mert a frissítéseknek búcsút mondhatok ugye eszt mint tudjuk

de van egy kis furcsaság ebben

van itthon egy Pentium 4 R 3.60 GHZ 1 magos processzoros gépem itthon mondom kíváncsi vagyok hogy fel engedi telepíteni és láss csodát fel engedte telepíteni igaz lassú mint a csiga de működik! akkor ez hogy van? valaki el tudná magyarázni?

2021. nov. 7. 12:37
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
91%

Miért nem a support.microsot.com-on kérdezed? :D

Mindenre fel lehet telepíteni a Win11-et, még azokra is ami nem támogatott. Kérdés, hogy neked mi előnyöd lesz az OS használatából a nem támogatott rendszeren? :D

2021. nov. 7. 12:39
 2/17 A kérdező kommentje:

nem az a kérdés hogy mi a előnyöm mi a hátrányom hanem az hogy egy i5 7400 at nem támogat de egy ős régi 1 magos processzort meg igen?

és igen mindenre fel lehet telepíteni ami nem támogatott de a rendszer így nem lesz biztonságos mert nem kapom meg a update frissítéseket

2021. nov. 7. 12:43
 3/17 anonim ***** válasza:
70%
De a kérdés önmagában véve is rossz. A Microsoft a Windows 11 esetén semmilyen Coffe Lake és Ryzen 2000 előtti processzort nem támogat. Ez a támogatás alsó határa. A Pentium 4 sem támogatott, meg a többi sem, fel tudod telepíteni bármire de attól azok a processzorok még nem lesznek támogatottak. Érted?
2021. nov. 7. 12:46
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
Mert tiltólista van, nem engedélyezett lista. Az ilyen régi procikat nem tették rá, ezért nem tilt le. Ez az egész nem támogatom dolog szoftveres.
2021. nov. 7. 12:48
 5/17 anonim ***** válasza:
Fel ment pentium 1 mmx 133mhz procirval is.
2021. nov. 7. 13:22
 6/17 A kérdező kommentje:
oké de mi jó ebbe a Microsoftnak hogy nem hagyja támogatni azokat a processzorokat mi röhögve körbe szarja a rendszerüket
2021. nov. 7. 16:13
 7/17 anonim ***** válasza:
Mert nem akarja azt, ami anno az XP-vel volt. Rengeteg régi gép volt még akkor használatban amin nem ment (jól) a 7,így kénytelenek voltak meghosszabbítani a támogatását. Így most mesterségesen kierőszakolják, hogy hamarabb cseréljenek gépet, ezáltal a 12-őt már tervezhetik nagyobb gépigényre, mert mire a 11 kifut, a mesterségesen kierőszakolt gépcsere miatt nem lesz használatban régebbi, amin az már nem fog futni.
2021. nov. 7. 16:17
 8/17 A kérdező kommentje:
hmm így már értem végül is a Windows 10 2025 ig még támogatást kap így nyugodt szívvel használhatom a rendszert
2021. nov. 7. 16:30
 9/17 anonim ***** válasza:

Mert így döntöttek. Nem a proci ereje a lényeg hanem a biztonság.

Egyébként 1 évig kap biztonsági frissítéseket, de utána tiszta reinstallal újra felteheted (ha mazohista vagy). Ha nem, maradhatsz a win10-nél még legalább 4 évig.

2021. nov. 7. 17:25
 10/17 A kérdező kommentje:
1 évig kap frissítést? én minden hol aszt olvastam hogy 2025 ig minden rendben lesz a 10 el eszt a ki baszást bazeg
2021. nov. 7. 18:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!