Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Mért nem támogatja a processzo...

Mért nem támogatja a processzorom a Windows 11-et?

Figyelt kérdés

sziasztok ugye meg jelent a új Windows 11 de nem tudom fel telepíteni a gépemre amibe egy i5 7400 processzor van fel tudom telepíteni meg mokolva de akkor semmi értelme nincs mert a frissítéseknek búcsút mondhatok ugye eszt mint tudjuk

de van egy kis furcsaság ebben

van itthon egy Pentium 4 R 3.60 GHZ 1 magos processzoros gépem itthon mondom kíváncsi vagyok hogy fel engedi telepíteni és láss csodát fel engedte telepíteni igaz lassú mint a csiga de működik! akkor ez hogy van? valaki el tudná magyarázni?

2021. nov. 7. 12:37
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Elhangzott sok féligazság, de a valós ok nem ez. A Microsoftnak már régóta fájt a foga arra a piacra amit a google és az apple elvitt: a tabletek és telefonok piaca. Mostanra belátták, hogy a kicsi és ultramobil piacon a saját laptopjuk nem túl versenyképes, viszont a Windowsok korábban nem voltak túlzottan kompatibilisek az ARM processzorokhoz nyújtott körítéssel.

Az intel legutóbbi fejlesztése viszont hasonló felépítést használ, mint a telefonokban és tableteken futó ARM SoC-ek és az intel jelentős fejlesztési pénzt tolt a Microsoftnak, hogy az új desktop processzorok mögé legyen támogatás. Ha már ebbe az irányba fejlesztenek és a pletykák szerint az AMD is ebbe az irányba megy el 2022-ben akkor meglátták a lehetőséget, hogy egy olyan rendszerrel amit amúgy is kifejlesztenek a partnereknek a saját piacukat is feldobhatják mert így saját kisebb Surface családjuk is rendes kereszttámogatáshoz jutnak és ha lehetővé teszik a linux/android alkalmazások natív futtatását akkor átléphetnek az x86 architektúráról az arm-re is a legkisebb modelleknél illetve más gyártók részére is előnyösebb OS/szoftverkörítést tudnak kínálni, mint korábban.

Az, hogy alapfeltételnek előírták a TPM 2.0 hardveres támogatását az valóban jó a piac szűrésére, de rá lehet fogni hogy a "biztonság" miatt szükséges volt beépíteni egy a már évek óta piacon lévő technikát alapként.

A Win11 használatának kb semmi értelme a régebbi inteleken, mivel azokat a biztonsági dolgokat amik frissítéskén jöttek és lassították a processzort már nem tudod kikerülni, emrt ebben alapból benne vannak. Nincs olyan, hogy csinálok egy okosított installert... :D

Az én rendszerem pl teljesen támogatott, mégsem rohanok Win11-et telepíteni mert semmi szükségem nincs rá, sem a rendszerre sem arra hogy egy bugos friss OS-sel szopassam magam.

2021. nov. 7. 18:35
 12/17 anonim ***** válasza:

Az 1év a win11-re vonatkozik (nem támogatott gépen)

A 2025 pedig a win10-re.

2021. nov. 7. 18:39
 13/17 A kérdező kommentje:

a processzort már nem tudod kikerülni, emrt ebben alapból benne vannak. Nincs olyan, hogy csinálok egy okosított installert... :D

dehogy is nem lehet a biosban kel ki kapcsolni már nem tudom így fejből mit kell ki kapcsolni és akkor már lehet is telepíteni a Windows 11 et de így nem hivatalosan telepíted fel rendszert és akkor nem kapsz frissítéseket így nem biztonságos a rendszer

sok youtube videó is van fent erről

ismerősöm a i5 6600 gépére így telepítette rá

2021. nov. 7. 19:20
 14/17 anonim ***** válasza:

Kikapcsolod biosban az intel processzorokban léfő fizikai hibákat amiket szoftveresen foltoztak be? Akkor te tudsz valamit :D

szerintem valamit félreértettél. Fel tudod rakni és akkor lesz egy nem biztonságos rendszered. Akkor mi a rákért raknád fel? Miért jó ilyennel sz0patni magad? Amikor megy a géped akkor az asztalt nézegeted vagy mi ? Hát nem qrva mindegy milyen windows fut a háttérben? :D

2021. nov. 7. 19:24
 15/17 anonim ***** válasza:
Igazán csinálhatna már valaki win10-re egy win11 kinézetet utánzó skint...
2021. nov. 7. 19:30
 16/17 A kérdező kommentje:

https://www.youtube.com/watch?v=5-UL-1CyGCI

itt van nézd végig

és igen eszem ágában sincs fel telepíteni egy olyan rendszert ami nem kap frissítéseket

és nem mind1 milyen rendszer fut a háttérben anno a Windows 7 et imádtam de kénytelen voltam win10 re át térni mert nem kapott már frissítéseket a rendszer

és ha Windows 10 nek is meg szűnik hova térjek át linux? mert a processzorom miatt nem birok át térni Windows 11 re de hála ég hogy 2025 ben jár le csak a támogatása

de új processzort fogok venni természetesen ami egy ryzen 7 3800x lesz

csak egyszerűen szemétség a Microsoft-tol nézve hogy rá kényszerítik az embert a vásárlásra ennyi

2021. nov. 7. 20:16
 17/17 anonim ***** válasza:

Nem kényszerítik rá a vásárlásra. 2021 van, 2024 január elejéig teljeskörűen támogatott ami még odébb van. Ha W10 LTSC-t telepítesz akkor pedig 2029-ig támogatva vagy. Ez mire nem elég? EZ olyan, mintha ma azért sírnánk mert a Core2duo nincs támogatva. És?

Akkor lennél rákényszerítve, ha azt mondanák, hogy holnaptól nem tudod használni a rendszered. Attól, hogy a support megszűnik ugyanúgy tudod használni mint előtte. A Win7 supportja is megszűnt és ugyanúgy használják még mindig ( itt a gyakorin is ). Az, hogy s upport megszűnik az csak azt jelenti hogy a megszánés utáni dolgoktól esel el, de amit ma használni tudsz és működik az ugyanúgy működni fog 2024 után is. Pont ezért nem vagy semmire rákényszerítve.

A legtöbb telefongyártó egy évig biztosítja a frissítéseket, azok miatt nem szokták reklamálni?

2021. nov. 7. 20:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!