Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Lehetséges lenne, hogy linux...

Lehetséges lenne, hogy linux alatt jobban menne a gép?

Figyelt kérdés

Annyit vettem észre, hogy minden windows 10 frissítéssel egyre lassabnak tűnik.

Mintha egyre több procit/gpu-t használna.

Egy 500gb ssd van felosztva, úgy hogy 100 a rendszer, a maradék 400on meg minden más, aminek kell az ssd.

A legtöbb linux telepítőben 2 féle lehetőség van.

A teljes vinyó formázása, aztán a telepítő megcsinálja a szükséges partíciókat. Vagy kézzel kell megcsinálni.

Nem akarom törölni az egész ssd-t. Már az 1 terra hdd is tele van...

2023. nov. 24. 18:07
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
42%

Pedig már válaszoltam volna a kérdésre, de megint a csak trollkodás :(

Amúgy: Uwuntu.

2023. nov. 25. 01:52
 12/25 A kérdező kommentje:

Nettó egymillió forint havidíjért megbízási szerződéssel állok rendelkezésedre. Ez tartalmaz négy db egy órás személyes találkozót és helyszíni beavatkozást"

Mi vagy te linuxprosti?

Nem érsz te annyit.

2023. nov. 25. 06:25
 13/25 Thunderfairy ***** válasza:
Nem létezik a te szuperlinux rendszered. Olyan van hogy számodra megfelelő disztro, kiadás. A Linux Mint Cinnamon tökéletes kezdés ha eddig windows-t ismertél csak. De ha cinnamon nem jó neked akkor ott van az xfce. Mindkettő felület könnyen megszokható windows után. Ha a L Mint nem jó neked akkor lehet hogy nem a linux lesz a te rendszered.
2023. nov. 25. 18:20
 14/25 gentoojedi ***** válasza:
100%

"Mi vagy te linuxprosti?"

Linux és egyéb...

"Nem érsz te annyit."

Honnan tudod? Egy együtt töltött éjszaka után nem biztos, hogy ezt mondanád.

De mindennek meg van az ára. Szerintem Neked inkább az a bajod, mint sokmindenkinek, hogy ennyire nem telik.

2023. nov. 25. 20:50
 15/25 Tom Benko ***** válasza:
Akkor nem jó Linuxokat néztél. Az Arch vagy a Gentoo telepítője teljesen szabadkezet ad a formázás tekintetében, az LFS meg egyenesen rád bízza. De a Slac/Debian páros esetén sem atomfizika az igény szerinti telepítés elővarázslása.
2023. nov. 25. 23:24
 16/25 anonim ***** válasza:

Lubuntu LxQt vel nekem tökéletes.

Ha egy szupererős gépem volna akkor is ezt raknák rá.

2023. nov. 27. 11:38
 17/25 anonim ***** válasza:
Kis igényű gépekre az xcfe kiadások a legjobbak szerintem. Persze elég fapados lesz a felületet, de valamit valamiért.
2023. nov. 27. 13:51
 18/25 gentoojedi ***** válasza:
74%

"A legtöbb linux telepítőben 2 féle lehetőség van"

Amennyiben Neked a legtöbb linux telepítő a Minten kívül az alábbiakban merül ki:

Ubuntu

Kubuntru

Lubuntu

Xubuntu

Ubuntu Mate

Ubuntu Kylin

Ubuntu Unity

Akkor valóban korlátozottabbak a lehetőségek, de ott sem reménytelen.

De összességében még akkor sem állja meg a helyét, ha ezt mind külön disztribuciónak számolnák. Mert akkor is csak az egy százaléka ez a hét darab a közel 700 közül.

De tapasztalatból tudom, ha csak a fődisztrókat nézzük (Arch, Debian, Gentoo, LFS, Mageia, openSuSE, Red Hat származékok és fedora, Slackware)

Arch, Gentoo, LFS, Slackware kivételével mindegyiknél van szakértői mód, e négynek meg csak az van.

A red hat félék meg elég elcseszettek, engem idegesít is, de szerencsére jön majd az új lemezkezelőjük, amit már fedorába választható opcióként beletettek. De majd Michelson mindjárt jön is jól megmondja, amiért szidni mertem a Red Hat ágat :)

Nem kedvelem a fedorákat,

de használom a Red Hat ágat.

2023. nov. 27. 15:00
 19/25 gentoojedi ***** válasza:
74%

"Ha egy szupererős gépem volna akkor is ezt raknák rá."

Még szerencse, hogy nincs szupererős géped. Elpazarolnád.

Nem, nem a linux sőt nem az ubuntu a pazarlás, hanem a gyári kernel, ami standard provira van optimalizálva. De ha lenne egy 3millás amd threadrippered, akkor minimum patchelt és custom fordított kernellel kellene. Ha ilyen géped lesz szólj. Kétmillió + áfáért megcsinálom bármelyik általad választott linuxra.

2023. nov. 27. 15:04
 20/25 anonim ***** válasza:
100%
Én csak nem szeretem ha egy OP rendszer sokat használ a ramból ,prociból mert az azért van többnyire hogy az általam használt op rendszeren futó szoftverek használják.
2023. nov. 27. 15:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!