Lehetséges lenne, hogy linux alatt jobban menne a gép?
Annyit vettem észre, hogy minden windows 10 frissítéssel egyre lassabnak tűnik.
Mintha egyre több procit/gpu-t használna.
Egy 500gb ssd van felosztva, úgy hogy 100 a rendszer, a maradék 400on meg minden más, aminek kell az ssd.
A legtöbb linux telepítőben 2 féle lehetőség van.
A teljes vinyó formázása, aztán a telepítő megcsinálja a szükséges partíciókat. Vagy kézzel kell megcsinálni.
Nem akarom törölni az egész ssd-t. Már az 1 terra hdd is tele van...
Még annyi lenne a kérdésem, hogy van egy kis 60gb ssd amit külső usb tárolónak használok.
Ha bekötném a gépbe, egy linux telepítés működne rajta úgy, hogy semmi máshoz nem nyúl hozzá?
> Ha bekötném a gépbe, egy linux telepítés működne rajta úgy, hogy semmi máshoz nem nyúl hozzá?
Persze! Ha félsz, hogy véletlenül leformázod a windowsos partíciódat, akkor addig kösd ki azt a vinyót.
Milyen konfig pontosan? Ha valami régi darab annak lehet sok a 10 a linux meg egy vasalón is fut kb."
Azért bírja még. Vagy nem?
Főleg akkor látom ezt a belassulást, amikor valami nagyon gépigényes dolgot futtatok.
Pl blender 3.6 cycles, unreal engine 5.2, vagy pl a híres stable diffusion ai...
A valódi kérdés az lenne, hogy tudok-e javítani a teljesítményen a linuxal?
Az is kérdés, hogy milyen disztribúcióra gondolsz, mert maga a Linux a rendszermag és arra épülnek különböző disztribúciók, amiknek eltérő a gépigénye. Persze valószínűleg nem soknak kell több erőforrás, mint a Windows 10-nek.
Egyébként mikor volt utoljára újratelepítve a Windows? Mert egy idő után elkezd elhasználódni a rendszer és lassul, lehet hogy érdemes lenne újratelepíteni azt és egy kicsit jobb lenne.
#5 a windows xp-re is mindig ezt mondták.
Én arra számítok hogy valaki ajánl egy szuper linuxot. De ez eddig még nem történt meg.
Szóval melyik linuxot ajánlanád? Egyiket se?
Linux Mint Cinnamon felülettel."
Gyenge, nem tudja a directx12-t de még vulkant se...
Pff, mégis honnan a bánatos pcsából tudná a DirectX-et??? Ember...
A Vulkant amúgy tudja.
"Én arra számítok hogy valaki ajánl egy szuper linuxot."
Gyere kérdező! Én ajánlok Neked szuperlinuxot
Linux From Scratch ( [link]
Sőt tudod mit! Ajánlok mégegyet:
SourceMage ( [link]
Amúgy kérdező. El kell, hogy keserítselek. Olyan a rendszer, mint a gazdája.
Egy Windows is lehet rettenetesen szar egy nem hozzáértő kezében és egy kevésbé szar hozzáértő kezében.
Szóval nem szuperlinuxot kell találnod, hanem szuperlinuxusert!
Nettó egymillió forint havidíjért megbízási szerződéssel állok rendelkezésedre. Ez tartalmaz négy db egy órás személyes találkozót és helyszíni beavatkozást.
A megoldás az, ha magadat cseréledre rám. Na jó, esetleg Mitchelsonra. De úgy drágább lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!