Ubuntu telepítése pendrivera lehetséges-e?
Szeretném rátelepíteni az Ubuntut egy pendrive-ra, hogy ne a Windows mellett legyen és használhassam más gépen is. (LIVE módba nem szeretném rakni)
Tudtommal legalább 30GB helynek kell lennie rajta.
Van is egy 64GB-os pendrive-om, de úgy tudom, hogy ha rá akarom tenni az Ubuntut, akkor NTFS formátumunak kell lennie, de az el fogja rontani a pendrive-ot.
Ha tévedek, javítsatok ki.
Hogyan tehetem ezt meg?
A Válaszokat Előre Köszönöm!!!!
Eddig Kali Linixot használtam, de csak LIVE modban és ott már elég jól mennek a dolgok és most szeretném kipróbálni Ubuntuban is mindenféle alap segédprogram nékül.
És azért nem akartam a LIVE modot, mert a beállítások törlődnek. De kipróbálom és ha tényleg marad mindem, akkor úgy használom.
De attól még NTFS-nek kell lennie a pendrivenak? Nem fog elromlani?
Köszönöm az eddigi válaszokat.
Arra esetleg tudtok megoldást, hogy a Kali Linux LIVE-ban hogyan mentsem el a beállításaimat?
Mert nekem valamiért mindig 800x600-as felbontásban Bootol és nem érzékeli a WiFit, így telepítenem kell küldön egy Wifi Drivert.
Újra bootoláskor meg minden elvész.
"NTFS-nek kell lennie a pendrivenak"
Érdemes olyan fájlrendszert választani, ami tudja a Linux kernel által használt fájl attributumokat, tehát pl. ext3/ext4.
"elindítod a telepítőt és amikor ki kell választani a telepítés helyét, megadod neki a pendrive-ot"
Csak kérdés: Az nem okozhat gondot, ha mondjuk másik gépbe téve esetleg más lesz az eszköz neve? (Pl. /dev/sdc helyett /dev/sdd.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!