Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Ha linux alatt egy könyvtár...

Ha linux alatt egy könyvtár és a benne lévő fájlok attribútumait megváltoztatom, az windows alatt is érvényes lesz?

Figyelt kérdés

A napokban nézegettem a (chattr) parancsot. Tulajdonképpen van egy szöveg fájlom, amit folyamatosan szerkesztgetek. Emellett van egy konténer fájl, amiből a szövegfájl hiperhivatkozásait beszúrom.

Azt szeretném elérni, hogy konténer fájlt ne lehessen törölni, csak abba hozzáadni. Ugyanis ha ezt a konténer könyvtárat valakinek átküldeném nem szeretném ha bele tudna szerkeszteni, vagy törölni. A szöveg fájlra meg úgy is digitális aláírást tennék. Ugye azt nem tudom, hogy windows alatt így élne-e. Nekem csak tisztán linuxom van, ezért meg most nem akarok virtuális gépet csinálni.

#Linux, attribótumok,
2023. nov. 17. 22:53
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

"csak az volt a baj, hogy muszáj volt hozzá online kapcsolat"

Használj DVD+R DL lemezt (nem RW) és formázd udf2-re.. Postai borítékban küldhető, nem online, a lemezen nyitható meg az állomány, szerkeszthető, menthető - de adatmentő progival mindennek (txt, xlsx, stb) megmarad rajta az előző változata is. Majd ugyanúgy visszaküldi.

2023. nov. 19. 01:29
 12/12 A kérdező kommentje:

Tulajdonképpen készítek egy olyan jegyzetet, amely az összes számomra fontos e.ü kört tartalmazza.

Van egy doc fájlom, amiben van belgyógyászat, ekg, gyogyszertan, stb stb.. illetve van egy konténer könyvtár, amibe pakolom a diákat, oktató videókat stb. Én a doc fájlban a szövegeket a konténer könyvtárból hivatkozom.

Például a vegetatív idegrendszer gyogyszettana ezt hiperhivatkozással megadom neki az elérési útvonalat konténer könyvtárból.

Amikor végzek vele, mármint az összessel, akkor egy doc fájlból lényegében mindent meg tudok nyitni, nem kell külön keresgetnem a jegyzeteimben, hogy hányadik félévben volt stb. Kategóriába rendezetten a doc fájlban ott lesz minden jegyzet hivatkozás alatt.

Ha ezzel pedig készen vagyok, akkor lefűzom pdf-be, és lényegében egy helyről elérek mindent. Nekem az lenne a fontos, hogy a konténer könyvtár tartalma mások számára láthatatlan, elérhetetlen legyen. Csak s PDF fájlt tudja olvasni természetesen a doc fájlt nem küldeném át neki.

Mindegy annyira amúgy nem fontos. Köszönöm a válaszokat.

2023. nov. 19. 08:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!