Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Van-e olyan PCIe átalakító,...

Van-e olyan PCIe átalakító, amivel laptop bővítőkártyát tudok asztali gépbe tenni?

Figyelt kérdés
Ha igen, akkor hol tudok venni ilyet?

2023. okt. 13. 21:27
 1/5 anonim ***** válasza:

Például:

[link]

2023. okt. 14. 00:42
 2/5 P.O.C. ***** válasza:

Pontosan milyen bővítőkártyát szeretnél asztali gépbe rakni?

Mert létezik többféle. Amit az első linkelt pofátlanul drága, annyiból már szinte bármilyen bővítőkártyának megveszed az asztali változatát kétszer is.

Ha pl. Wi-Fi adapternek kell, létezik olyan mihez van ajándék antenna is.

[link]

2023. okt. 14. 16:00
 3/5 A kérdező kommentje:
Pont WiFi kártyához kellene. Mivel van egy Shuttle X50V3 gépem, ami nem laptop ugyan, de laptop alkatrészekből áll össze, és a WiFi kártyája tökéletesen működik Linux alatt, ezért abból szeretném kivenni a kártyát és rendes tower gépbe berakni. Na most, sajna a Linux kompatibilitást nem nagyon szokták feltüntetni a gyártók, és jártam már úgy, hogy egy USB-s WiFi adapter nem működött régebbi verziójú Linux kernellel, ezért nem akarok WiFi kártyát venni, mert nem biztos, hogy működni fog nálam, inkább azt használnám, amiről tudom, hogy biztosan jó. Átalakító viszont szükséges, mert megpróbáltam beletenni, de nem ment, mert más a csatlakozója. Amit az első linkelt, az borzasztóan drága, fel se tudom fogni, hogy ki veszi meg ennyiért! AliExpress meg nem jó, mert külföldi, ezért nem lehet csomagpontra kérni (futártól meg nem tudom átvenni, mert dolgozok). Egészen pontosan mi ennek a neve, ami alapján rá tudok keresni magyar oldalakon is?
2023. okt. 15. 22:01
 4/5 anonim ***** válasza:

Hogy megy ez bele?

[link]

2023. okt. 16. 23:30
 5/5 P.O.C. ***** válasza:

Nem hinném hogy annyira lutri lenne a dolog. A ma forgalomban lévő Wi-Fi adapterek legalább 90% kompatibilis Linux -al, úgy hogy telepítést sem igényel. A maradék 10% -nál meg megoldható.

Ha mégis gond lenne, még mindig élhetsz az elállási jogoddal.

Emberi áron sajnos én sem találtam átalakítót magyar boltokba. Szóval ha minden áron így akarod megoldani, kénytelenen leszel valakit megkérni hogy rendelje meg neked, aki át is tudja venni.

Amúgy volt kolléga mindig a munkahelyi címre rendelte a külföldi lomjait. Itt meg mindig volt valaki.

2023. okt. 17. 05:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!