Wifi Powerline? Működik? Ez a 3 közül melyik lenne a legjobb?
Még egy korábbi kérdésemnél ajánlották a szituációmra ezt a szerkezetet, azóta nézegettem, de őszintén, én nem értem a működését. Röviden ahhoz kellene, hogy ahol lakom jelenleg, ott úgy néz ki a lakás, hogy van egy "főépület", egy rendes téglalakás, ott van a wifi router. Ettől az épülettől kb 10 méterre van egy másik, ez egy ilyen könnyűszerkezetes faház (itt lakom én), de van bent áram, villany, fűtés, minden ilyen, csak a wifi jel nem ér el idáig. Ide valóban jó ötlet lenne ez a powrline valami?
Ezt a hármat néztem ki, nekem a plusz konnektor miatt az első a legszimpatikusabb, de szerintetek?
Egy áramkörön vannak.
Igen, azt mondták már mások is, hogy a kábel lenne a legideálisabb, de ahhoz fel kéne szedni a betont, árkot ásni, majd újrabetonozni, nem? Elvégre nem csak nem lóghat a levegőben 10 méteren keresztül, esőben, hóban, viharban egy kábel?
"Ide valóban jó ötlet lenne ez a powrline valami?"
Ha egy áramkörön van, esélyes, de ki kell próbálni, mert környezetfüggő, hogy beválik-e (vannak-e az áramkörön zavarforrások, mondjuk egy olcsó eszköz nem megfelelően szűrt kapcsolóüzemű tápegysége).
Éppen ezért ajánlatos webáruházon keresztül rendelni, így a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet ( [link] ) értelmében van 14 napod kipróbálni (az Ipon itt: [link] ír erről) az adapterpárost. Ha nem válik be, visszaküldöd.
Arra ügyelj, hogy a TP-LINK TL-PA7027P-ben nincs wifi-interfész, csak kábeles Ethernet-aljzat.
Nem igazán értem hogyan lenne egy áramkörön egy külön épület, amikor normál esetben a kis faházadban is több áramkörnek kell lennie. Biztos érted miről van szó? Tehát az a kis biztosíték, amit lekapcsolsz, akkor egy részen nincs áram, az kezel egy áramkört.
És hát nyilván nem, semmi értelme a powerline-nak ott, ahol máshogy is megoldható. Húzd át UTP kábelen szépen. Kültérivel, ha lehet. Okosan el lehet vezetni akárhol. Kerítésen vagy akármi. Nem kell föld alá vinni. Vagy miért, az áram hol megy át? Földkábellel? Tényleg? (Mármint lehet, de az mi?? Magyarországon szép megoldást nem csinálunk. Itt levegőben rohat minden kábel.)
Nekem azt mondták, hogy föld alatt lehetne kábellel megoldani. Ha ez nem igaz, akkor én annak csak örülök, viszont több kérdésem van, mert hülye vagyok. Mi az az AP? Illetve hogyan vezetném ki az egyik lakásból a kábelt, és hogyan be a másikba? Ne bántsatok, tudom, hogy hülye vagyok, de máshogy nem tudom elképzelni, mint a nyitott ablakon/ajtón keresztül, ami nyilván nem megoldás...
Egyébként igen, szerintem tényleg egy áramkörön vannak, ezt is mások mondták nekem, illetve úgy rémlik, hogy egy ilyen kapcsoló van csak.
Miért lehetne csak föld alatt? Dehogy... akár kültéri lengőkábellel is. Nyilván szebb, ha valahova el van vezetve, vagy akár kábelcsatornázva van, gégecsőbe stb... arra figyelj, hogy az UTP kábel maximuma 100m. Tehát a szolgáltatói eszköztől kell átvezetned hozzád egy UTP kábelt, bármilyen módon, ez rád van bízva... a két végét "megdugózod", tehát raksz rá RJ-45 csatlakozót.
Így lesz egy UTP kábeled, amit bedugsz a szolgáltatói eszközbe/routerbe, másik felére meg egy sima Wi-Fi routert akasztasz, vagy AP-t (access point). Nyilván az AP lenne a szép megoldás, de 20-30 ezer Ft egy tényleg normális.
Jaj, én ilyen csatlakozókat biztos nem fogok csinálni, fogalmam sincs, hogy kell és még a végén elrontanám.
Ez a kábel pl nem lenne jó? [link]
A másik végére még egy másik router is kellene? :O Az nem jó, ha közvetlenül a gépbe dugom be? Vagy a router/access point (mi a különbség a kettő között?) csak arra szolgál, hogy a telefonomon is legyen wifi, ne csak a gépen?
Akkor tegyük fel, hogy a kábel, amit linkeltem, az jó, illetve veszek mégegy routert. Kint ahol tudom, elvezetem a fal mellettem, a többi helyen meg lógni fog a levegőben. Viszont azt tovűbbra sem értem, hogy ez a kábel a két falon hogyan fog ki-, illetve bemenni? Ha nyitvahagyom az ajtót, oké... De erre biztosan van más megoldás is, remélem, nem túl bonyolult és nehéz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!