Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Wifi Powerline? Működik? Ez a...

Wifi Powerline? Működik? Ez a 3 közül melyik lenne a legjobb?

Figyelt kérdés

Még egy korábbi kérdésemnél ajánlották a szituációmra ezt a szerkezetet, azóta nézegettem, de őszintén, én nem értem a működését. Röviden ahhoz kellene, hogy ahol lakom jelenleg, ott úgy néz ki a lakás, hogy van egy "főépület", egy rendes téglalakás, ott van a wifi router. Ettől az épülettől kb 10 méterre van egy másik, ez egy ilyen könnyűszerkezetes faház (itt lakom én), de van bent áram, villany, fűtés, minden ilyen, csak a wifi jel nem ér el idáig. Ide valóban jó ötlet lenne ez a powrline valami?

Ezt a hármat néztem ki, nekem a plusz konnektor miatt az első a legszimpatikusabb, de szerintetek?

[link]

[link]

[link]

#internet #wifi #powrline
2023. szept. 6. 11:10
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Most ezen mit nem értesz? Nem fúrtál még át kábelt a falon? Vagy wtf? Ezen már van csatlakozó, tehát sokkal nagyobb lyukat kell fúrni, ezért jó, ha simán csak a kábelt veszed és a csatlakozót megcsinálod.. Az a kábel jó, amit linkeltél, de óvatosan, nehogy megtörjön behúzásnál. Ha bedugod a gépbe úgy is jó, de akkor nincs wifid ott.

Vagy van még a Wi-Fi átlövés, de az már más tészta, mert oda kell egy kis szakértelem is, két PtP eszközt összecsatlakoztatni Wi-Fin keresztül..

2023. szept. 7. 10:59
 12/17 anonim ***** válasza:

Ha van a két épület közt hoaszában valami pl kerítés arra fel lehet kötözni a kábelt, de ha nincs és 1-2m nél távolabb van, akkor legegyszerűbb földbe ásni. Egy közönséges fél colos locsolócsövet arasznyi mélyen beásol a földbe faltól falig, csak a vége lógjon ki hogy ne fojjon bele a víz. Ebbe behúzható (befújható) az utp kábel. Persze csatlakozó nélkül. Falon meg lehet lukat fúrni..

A végére meg: [link]

2023. szept. 7. 12:43
 13/17 A kérdező kommentje:

Nem, sosem fúrtam még át kábelt falon. Fiatal lányként sosem volt erre szükségem, mindig volt más, aki sokkal kompetensebb volt benne, így sosem kellett megtanulnom, de még csak foglalkoznom sem ilyenekkel.

De akkor ezek szerint annyi, hogy fúrni kell két lyukat a falba... Hát nem tudom, hogy anyám mennyire fog ebbe belemenni...

Nincsen kerítés, viszont van beton a két épület között...

2023. szept. 7. 12:50
 14/17 anonim ***** válasza:
Hát azt sehol nem írtad, hogy lány vagy... :D Így oké, érthető. De azért ez nem egy atomfizika. Akkora lyukat kell fúrni, hogy a kábel végén lévő RJ-45 dugó átmenjen rajta.
2023. szept. 7. 13:03
 15/17 A kérdező kommentje:
Mert nem tartottam releváns információnak a kérdés szempontjából.
2023. szept. 7. 13:07
 16/17 anonim ***** válasza:
Nyilván nem a fiu/lány a lényeg, hanem hogy van-e hozzá szerszámod, csináltál-e már ilyet. Ha nincs akkor szakembert kell hívni. Rengeteg 'ezermester' vállalkozó hirdeti magát. Minden területen. De a fő csapást a munkához neked kell kitalálnod, ő majd megcsinálja amit mondasz, a részletekben javaslatokat tesz.
2023. szept. 7. 13:43
 17/17 anonim ***** válasza:

Bármilyen utp vagy ftp kábel megfelel, csak kültéri legyen Kültéri.

A házba bevezetés előtt mindenképp lentről kell érkeznie a kábelnek, tehát hogy a kicsapódott pára ne folyjon végig a kábelen, be a lyukba/falba a lyuknak is kell adni egy kisebb dőlésszöget.

A kábelt dughatod közvetlenül a gépbe, de akkor csak ott lesz net.

AP= access point. Ez lényegében wifit szór. És ennyi. Kell hozzá egy router, ami oszt ki IP címet, mert az AP nem csinál ilyet, önmagában nem működik. Elvileg az van akkor a főépületben, arra lenne rádugva, ha jól értem. Hardveraprón érdemes nézni akár, vagy árukereső. Sok olcsóbb AC router is képes AP módra, azok is jó vételek lehetnek.

Itt is érdemes lehet kérdezősködni:

[link]

[link]

2023. szept. 11. 09:22
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!