Mi okoz napi szinten kékhalált, kernel security check failure hibakóddal?
Mostanában napi egyszer vagy kétszer szinte biztosan megjelenik a kék képernyő, a kernel security check failure hibakóddal, aztán rögtön újra is indul, és minden további probléma nélkül működik tovább a laptop.
Nem vagyok igazán jártas profi módon a gépekben, így valaki részletesen le tudná írni, hogy hogyan tudom ezt a problémát megoldani? Illetve nem tudom milyen adatokat kéne megadnom, hogy segíteni tudjatok, de ha kérdeztek megpróbálok utánanézni. Lenovo laptop, Windows 11 22H2 verzióval.
A kritikus hibákat listázva többnyire ezt adja ki: A rendszer úgy indult újra, hogy előtte nem állt le megfelelően. Ez a hiba azért fordulhatott elő, mert a rendszer nem válaszolt, összeomlott vagy váratlanul megszűnt az energiaellátása.
Illetve ezt: A Windows helyreállítási környezet karbantartása meghiúsult.
Biztos én vagyok a hülye, sajnos tényleg abszolút nem értek ezekhez, de a konkrét hibakódot sehol nem látom, csak magát az üzenetet.
Az előbb megint megtörtént a probléma, most ezeket listázza közvetlenül a leállás előtt:
Hiba: Autopilot.dll WIL error was reported.
HRESULT: 0x80070491
File: onecoreuap\admin\moderndeployment\autopilot\dll\dllmain.cpp, line 128
Figyelmeztetés: A hipervizor nem engedélyezte a kockázatcsökkentéseket a mellékcsatorna biztonsági réseinek esetében virtuális gépekhez, mert a HyperThreading engedélyezve van. A virtuális gépek kockázatcsökkentéseinek engedélyezéséhez tiltsa le a HyperThreading funkciót.
Hiba: A memóriaképfájl létrehozása sikeresen befejeződött.
Figyelmeztetés: A fájlrendszerszűrő 'rsKernelEngine' (10.0, 2021-03-25T16:45:54.000000000Z verzió) nem támogatja az IO.
megkerülését. Támogatott szolgáltatások: 0x7.
Kritikus hibának pedig megint csak azt adja be, amit már írtam az előbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!