Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Miért lassú a gépem?

Miért lassú a gépem?

Figyelt kérdés

Van egy régi laptopom ami elégé lassú.Először úgy tűnne mintha nem de amint meg akarok nyitni egy alkalmazást már nem látszik.Rányomok az alkalmazásra és sokkal később nyissa csak meg.Először a hddre gyanakodtam és csak az van benne majd gondoltam hogy az appok megnyitásáért a ram felel de a ram terhelése nem ment nagyobbra mint 20%.Utánna vettem észre hogy lehet a CPU a rossz mert a terhelése a főoldalon úgy hogy előtte állítottam alaphelyzetbe a gépet ilyen 80-100% szóval szerintem az miatt de jó lenne másnak is a véleménye.Azért kérdezem hogy melyiket cseréjem ki újra.

A gép adatai:

Ram-8gb

CPU-intel i3 2ghz

GPU-Nvidia GeForce 920mu

A gép asus és windows 10

2023. aug. 8. 02:14
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

De most ahogy így nézem nem nagyon látom hogy így lehetne belerakni ssd.

Előre is sorry ha hülye vagyok nem sokat csinálok ilyet

2023. aug. 8. 13:57
 12/14 anonim ***** válasza:
Meg kell nézni elõször, hogy mi terheli a cpu-t a folyamatoknál. Nem vírusos?
2023. aug. 9. 07:27
 13/14 anonim válasza:

Azt írja most tette újra az operációs rendszert, szóval nem vírusos.

Vagy koszos a proci ventillator vagy rossz a hőleadása a processzornak.

Vagy döglődik a hdd. Más gond nagyon nem lehet.

2023. aug. 9. 11:35
 14/14 anonim ***** válasza:

Fogadjátok el, hogy a legjobb HDD is lassú lesz a Windows 10/11 rendszerekhez, egyszerűen azért mert rengeteg sok háttérfolyamat fut, amihez sok apró fájl véletlenszerű elérése szükséges. A HDD-k nem bírják a sok véletlenszetű elérést, csak a szekvenciálisat tudják normális sebességgel kiszolgálni.

Ha ragaszkodsz a HDD-hez rendszermeghajtónak, akkor telepíts Windows XP-t vagy 7-et, de semmiképp se 8/8.1/10/11 rendszert, mert lassú lesz SSD nélkül. Talán valami egyszerűbb Linuxot még elvinne így is.

A megoldás: tegyél be a HDD mellé egy SSD-t is amire a rendszert teszed, vagy cseréld a HDD-t SSD-re. 100x gyorsabban fog menni a gép, és nem kapsz idegrohamot hogy 10 percet kell várni arra hogy egyáltalán elinduljon.

2023. aug. 10. 21:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!