Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Miért lassú a gépem?

Miért lassú a gépem?

Figyelt kérdés

Van egy régi laptopom ami elégé lassú.Először úgy tűnne mintha nem de amint meg akarok nyitni egy alkalmazást már nem látszik.Rányomok az alkalmazásra és sokkal később nyissa csak meg.Először a hddre gyanakodtam és csak az van benne majd gondoltam hogy az appok megnyitásáért a ram felel de a ram terhelése nem ment nagyobbra mint 20%.Utánna vettem észre hogy lehet a CPU a rossz mert a terhelése a főoldalon úgy hogy előtte állítottam alaphelyzetbe a gépet ilyen 80-100% szóval szerintem az miatt de jó lenne másnak is a véleménye.Azért kérdezem hogy melyiket cseréjem ki újra.

A gép adatai:

Ram-8gb

CPU-intel i3 2ghz

GPU-Nvidia GeForce 920mu

A gép asus és windows 10

2023. aug. 8. 02:14
1 2
 1/14 anonim válasza:

Attól is függ mit használsz, nem csak az a lényeg milyen a gép, mert ez internetezésre és videókra bőven elég. Játszani, vágni meg nagyon kevés.

Érdemes néha újra is tenni az operációs rendszert, takarítani és bekenni hővédő pásztával a CPU-t. Sok az a 80-100%.

2023. aug. 8. 02:35
 2/14 anonim ***** válasza:
i3-ból ezer féle van. most se tudjuk hogy hdd vagy ssd van a gépben
2023. aug. 8. 03:32
 3/14 anonim ***** válasza:

#2!

“Először a hddre gyanakodtam”

2023. aug. 8. 04:49
 4/14 anonim ***** válasza:
56%
Hát ez az. Ha gyanakodott, akkor le is cserélte? Kéne.
2023. aug. 8. 07:34
 5/14 anonim ***** válasza:
Az a baj, hogy nem korabeli szoftvert használsz rajta. A modern szoftvereket már nem szeretik optimalizálni, mert "úgyis ott van alatta az erős vas", ezért a régieket megfekteti. A Windows 10 is ilyen, erre inkább 7 vagy 8.1 kéne (persze akkor nem szabad netre kötni, mert azok már nem támogatottak). Máris ezerszer gyorsabb lesz.
2023. aug. 8. 10:17
 6/14 anonim ***** válasza:
78%
Ha HDD van benne, cseréld SSD-re. A Windows 10 nagyon lassú HDD-n, hidd el ha SSD lesz benne és arról fog futni a Windows akkor már élmény lesz használni, és nem szenvedés.
2023. aug. 8. 10:40
 7/14 A kérdező kommentje:
Nem még nem cseréltem le semmit és igen csak hdd van benne.És most telepítettem újra az egész windowst tehát szerintem nem az a baja
2023. aug. 8. 13:47
 8/14 A kérdező kommentje:
Csak éppen ez az hogy nagyabból semmit nem lehet rajta csinálni mert úgy van hogy amedig csak vagy esetleg egy appban addig semmi baja amint meg akarsz nyitni egy ablakot be akarsz csukni már jó ilyen 5-10mp kell neki hogy elvégezze
2023. aug. 8. 13:50
 9/14 A kérdező kommentje:
Mert szerintem ami benne az elég erős ahoz hogy a windows 10et elvigye
2023. aug. 8. 13:51
 10/14 A kérdező kommentje:
Mondjuk az 1. kommentelőnek is igaza lehet mert nem mai gép tehát egy hdd csere ssd re meg egy proci újrapasztázás segíthet sokat
2023. aug. 8. 13:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!