Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Miért lassú a gépem?

Miért lassú a gépem?

Figyelt kérdés

Lenovo IdeaPad 320, Intel core i5 proci, Nvidia geforce videókártya

Minimum 700GB szabad helyem van mindkét lemezen, csak 3 olyan program telepítve amit rendszeresen használok (sims, Photoshop, Illustrator).

A gép nem melegedik túl, kis állványon van. Néha teljesen jól fut rajta minden néha viszont már falba verem a fejem ha dolgozok...

Nincs bekapcsolva rajta semmilyen plusz beállítás hogy szebb legyen a tálca, az ablakok stb... Szóval minden minimalizálva van...

A teljesítményz felvettem maxra, nem tudom ez jó-e neki vagy ez lassítja nagyon.

Előre is köszi a válaszokat!

2020. ápr. 20. 01:35
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Mit értesz az alatt, hogy "lassú"?

De feltételezem, a 4gb ram miatt. Vagy mert hdd, nem ssd.

2020. ápr. 20. 01:49
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Hmm, vírusirtó, egyéb, kártékony program irtó? Ez mind megfoghatja a gépet, de meg is oldhatja a gondot.

Ha pl két vírusirtó van, az is bezavarhat.

Aztán lemezkarbantartót próbáltad? nem indul túl sok program a számítógép indulásával együtt? Lehet memória probléma is. SSD-vel biztosan gyorsabban indulna a rendszer.

Teljesítmény használatot néztél? Munka közbeni programok mennyit használnak fel a rendszer teljesítményéből? Nem melegszik túl?

1000 és egy oka lehet.

2020. ápr. 20. 02:59
 3/5 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

[link]

pontosan mi ilyen?

ramot nem artana nyomni bele ha nem 8GB legalabb

Amugy nem egy eromu amiket irsz azokban lehet ennyit bir csak, hiszen elege zabaljak hardvereket a munkanprogik a PS es a Illu

2020. ápr. 20. 08:52
 4/5 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

ha altalanosan lassu akkor valoban lehet hardver es/vagy szoftver hibaja

Igy tarolos hiba is

hogy ssd mennyire segitene nem tudni

mivel PS hez Illu hoz sem lenyeges elsodlegesen

nem videotvagsz hanem kepeket szerkesztesz amik memoriaban vannak

2020. ápr. 20. 08:54
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszi a kommenteket!

A bácsikámtól kaptam a gépet és ő (ért ezekhez a dolgokhoz) azt mondta tett rá vírusírtót úgyhogy én azt nem piszkáltam.

Nem egészen tudom mi az az ssd meg a hdd😅

És nem arra gondoltam, hogy ennél jobban kéne futni de pl van, hogy teljesen jól működik rajta minden. Szóval ha azt mondom neki hogy xy akkor egyből csinálja, viszont máskor meg percekbe telik mire megcsinálja... Nem dolgozom nagy fileokkal pont ezért.

És a ramot hogy lehet bővíteni? Sajnálom ilyen szinten már nem értek hozzá 😅

2020. ápr. 20. 10:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!