Optikai internetnél kell aggódni, hogy becsap a villám?
Figyelt kérdés
Mármint nyilván ha áramhálózaton jön be, akkor off.. de azon kívűl?2023. júl. 22. 20:23
1/5 anonim válasza:
Mivel az optikai kábel nem vezeti az áramot, nincs benne fém (erről borsodi hálózatszerelő sorstársaim tudnának mesélni, amikor ezt az információt rá kellett írni az optikai kábelekre, nehogy az ezzel foglalkozó, "újrahasznosításban érdekeltek" a kábelből potenciálisan kinyerhető fém megszerzésének reményében felszámolják a távközlési infrastruktúrát), így azon keresztül a villám nem tud a végfelhasználói berendezésbe jutni.
2/5 A kérdező kommentje:
Akkor jól tudtam.
A közvetlen villámcsapás ellen meg elvileg földeltek a villanykarók, tehát annak elenyésző az esélye, hogy áramon jöjjön be, nem?
2023. júl. 22. 20:40
3/5 anonim válasza:
Én bekapcsolva hagyom a tévét és a netet is, a karó a ház előtt van, de optikai kábeles. Csak az áramingadozás idegesítő.
4/5 A kérdező kommentje:
Arra nekem van szünetmentes.
2023. júl. 22. 22:24
5/5 anonim válasza:
Nem. Ha közvetlen a villámcsapás, az ellen semmi sem véd. Még komoly villámhárító se. Tüzet esetleg megakadályozza így, de olyan túlfeszültség jut az elektronikus eszközökbe, ami ellen semmilyen földelés vagy túlfeszültség védett hálózat (+konnektor, akármi..) nem véd meg.
Nyilván ha kihúzod, az megvédi, de ha bedugva maradt, és jön a közvetlen villám, akkor visz magával - rossz esetben mindent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!