Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » A legion 7 laptop a kemény...

A legion 7 laptop a kemény fém vagy alumínium ház miatt ha belecsap egy villám a házba akkor áramcsapast szenvedhetek?

Figyelt kérdés
2022. szept. 12. 16:02
 1/6 Szirty ***** válasza:
100%
Ha a laptopba belecsap egy villám amit a kezedben tartasz vagy előtted van az asztalon, akkor nem a fém ház miatt fogsz áramütést szenvedni.
2022. szept. 12. 16:05
 2/6 A kérdező kommentje:
Hát mi miatt? Akkor nyugodtan játszhatok a legion 7-el viharban is?
2022. szept. 12. 17:04
 3/6 Szirty ***** válasza:

"Hát mi miatt?"

A villám miatt. Az meg olyan mint a medve: nem játék.

Egy ilyen esemény közvetlen villámcsapásnak számít azt pedig kevesen élik túl. Nem kell hozzá laptop sem.

2022. szept. 12. 17:20
 4/6 A kérdező kommentje:

3. Lehet hogy nem a felfogásodnak való a kérdés.

Tehát van egy legion 7 laptop, aminek elvileg valami fém vagy fémszerűség a háza. Ha viharban játszok és mondjuk belecsap a villám a házba, és mondjuk kiégnek a vezetékek, akkor ha közben játszottam a laptopon, érhet engem áramütés ezen a típusú laptopon?

2022. szept. 13. 02:18
 5/6 Szirty ***** válasza:

Lehet hogy nem a te szintednek való a válasz ami így kezdődik:

"Ha a laptopba..."

De ha a kérdést úgy értetted hogy nem a laptop házába (burkolatába) csap bele a villám, hanem az épületbe amiben vagy, akkor igen megrázhat az áram.

De ez akkor is előfordulhat ha nem fém az a laptop...

2022. szept. 13. 07:23
 6/6 A kérdező kommentje:
Igen úgy értettem! És milyen súlyos lehet az áramcsapás?
2022. szept. 13. 09:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!