Laptop vásárlás előtt állok, nehezen tudok dönteni ismeretlen terepen...?
Sziasztok!
Még 2-3 évig egyetemista maradok, így nagyrészt tanuláshoz keresek új laptopot, a régi sajnos összetört, pedig még jól bírta magát.
Kb. ezekre tudtam leszűkíteni a kört:
Ha nem működne: HP 15s-eq3003nh 15.6" FullHD laptop; Lenovo Ideapad 3 15ALC6 15,6" FullHD laptop; Acer Aspire 3 A315-23-R8VU 15.6" FullHD laptop
Nem tudom, hogy árkategóriájukban ezek milyen minőségűek, esetleg van-e valakinek tapasztalata velük?
Ryzen 5 processor milyen az IntelCore-hoz hasonlítva?
Cache mire jó és mi az ideális értéke?
Meg ha jól olvasom 3G/4G/5G hálózatra nem alkalmasak? Csak mert az itthoni hálózat 5 és 2,4 G-s... De ez ilyen árkategóriában számomra meglepő, nem tudom, hogy én nézek-e be valamit, vagy ezt mégis hogyan sikerült összehozniuk...
Free DOS - tehát minden gond nélkül vehetek rá Windows Op. rendszert, amit feltelepíthetnek (? ez a jó szó?) rá?
Kijelző technológia esetén, ezek a rendszerek mit jelentenek felhasználói szempontból? Melyiket érdemesebb választani? IPS, TN, LED
Van egy játék, amit szeretnék rajta játszani, de nem halok bele, hogy ha nem... Hiszen a dedikált videókártyák nem ez az árkategória, Gamer-laptopra meg most nem igen szeretnék beruházni (esetleg ha 250-ig van ajánlásotok...)
"Processor: Intel Core i5 or AMD Athlon II (K10) 2.8 GHz
RAM: 8 GB
5GB available space
Graphics card: Intel HD 5000" ez tudna rajta működni (forrósodás, meg meghalások nélkül).
Előre is köszönöm a segítséget, ha ezek a gépek egyáltalán nem jó választások, akkor szívesen fogadom az ajánlásotokat!
kb. 150-250.000-es árkategóriában.
A Ryzen 5 az simán veri a korábbi i7-eket. Cacheből a több a jobb, én a 3 közül az elsőt javaslom.
Az 5G wifi gond nélkül menni fog, a hálózatok itt a GSMre vonatkoznak.
FreeDOSszal kapod, veszel egy olcsó Windows kulcsot és akármilyen Windows mehet rá.
Az említettnél komolyabb játékokkal is gond nélkül fogsz tudni játszani.
jó régi játék lehet ha hd 5000 elég neki,amiket linkeltél azokon gond nélkül el fog futni.kijelzőből a tn az elavultabb tehát ips vagy led legyen.250-ért már sok mindent lehet kapni,pl belépő szintű régebbi gamert is ami minőségre jobb mint a sima netezős gépek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!