Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Laptop vásárlás előtt állok,...

Laptop vásárlás előtt állok, nehezen tudok dönteni ismeretlen terepen...?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Még 2-3 évig egyetemista maradok, így nagyrészt tanuláshoz keresek új laptopot, a régi sajnos összetört, pedig még jól bírta magát.

Kb. ezekre tudtam leszűkíteni a kört:

[link]

Ha nem működne: HP 15s-eq3003nh 15.6" FullHD laptop; Lenovo Ideapad 3 15ALC6 15,6" FullHD laptop; Acer Aspire 3 A315-23-R8VU 15.6" FullHD laptop

Nem tudom, hogy árkategóriájukban ezek milyen minőségűek, esetleg van-e valakinek tapasztalata velük?

Ryzen 5 processor milyen az IntelCore-hoz hasonlítva?

Cache mire jó és mi az ideális értéke?

Meg ha jól olvasom 3G/4G/5G hálózatra nem alkalmasak? Csak mert az itthoni hálózat 5 és 2,4 G-s... De ez ilyen árkategóriában számomra meglepő, nem tudom, hogy én nézek-e be valamit, vagy ezt mégis hogyan sikerült összehozniuk...

Free DOS - tehát minden gond nélkül vehetek rá Windows Op. rendszert, amit feltelepíthetnek (? ez a jó szó?) rá?

Kijelző technológia esetén, ezek a rendszerek mit jelentenek felhasználói szempontból? Melyiket érdemesebb választani? IPS, TN, LED

Van egy játék, amit szeretnék rajta játszani, de nem halok bele, hogy ha nem... Hiszen a dedikált videókártyák nem ez az árkategória, Gamer-laptopra meg most nem igen szeretnék beruházni (esetleg ha 250-ig van ajánlásotok...)

"Processor: Intel Core i5 or AMD Athlon II (K10) 2.8 GHz

RAM: 8 GB

5GB available space

Graphics card: Intel HD 5000" ez tudna rajta működni (forrósodás, meg meghalások nélkül).

Előre is köszönöm a segítséget, ha ezek a gépek egyáltalán nem jó választások, akkor szívesen fogadom az ajánlásotokat!

kb. 150-250.000-es árkategóriában.

2023. júl. 19. 12:03
 1/5 anonim ***** válasza:
82%

A Ryzen 5 az simán veri a korábbi i7-eket. Cacheből a több a jobb, én a 3 közül az elsőt javaslom.

Az 5G wifi gond nélkül menni fog, a hálózatok itt a GSMre vonatkoznak.

FreeDOSszal kapod, veszel egy olcsó Windows kulcsot és akármilyen Windows mehet rá.

Az említettnél komolyabb játékokkal is gond nélkül fogsz tudni játszani.

2023. júl. 19. 12:45
 2/5 szántóvető ***** válasza:
100%

jó régi játék lehet ha hd 5000 elég neki,amiket linkeltél azokon gond nélkül el fog futni.kijelzőből a tn az elavultabb tehát ips vagy led legyen.250-ért már sok mindent lehet kapni,pl belépő szintű régebbi gamert is ami minőségre jobb mint a sima netezős gépek.

[link]

2023. júl. 19. 12:53
 3/5 anonim ***** válasza:
75%
Az 5G mobilhálózat nem keverendő az 5GHz-es Wifivel. Windows-t tehetsz utólag bármire, csak hivatalos forrásból sokkal drágább. Nem hivatalosan pár ezer Ft egy szürke kulcs. Processzorok esetén csak konkrét modelleket érdemes összehasonlítani. A tényleges teljesítmény a hűtés miatt gépenként változhat. A legjobb kijelző ezért az árért az IPS, manapság már standardnak számít, de a VA sem rossz, végül a TN. Mindhárom LCD. Van OLED is, de az más tészta, és drágább is.
2023. júl. 19. 14:19
 4/5 anonim ***** válasza:
Ezek is rossz anyagminőségűek, ugyanúgy törni fog, mint a régi.
2023. júl. 19. 16:18
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat! Mind nagyon hasznos és tartalmas volt :)
2023. júl. 21. 19:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!