Hogyan kezdjek el animációkat készíteni?
Legfőbb kérdésem az hogy milyen eszköz kell hozzá.
Pár programot már ismerek és használtam is laptopon de egérrel nem sikerültek jó rajzok.
Úgy hallottam hogy tableten nem igazán jó animálni pedig e lenne az egyik legegyszerűbb megoldás nekem hisz ha vennék a laptophoz egy digitális rajz táblát talán többet érne de nagyon ritkán tudnám használni hisz kollégiumban tanulok.
Pedig digitális rajztábla nélkül igen-igen vérszagú. Én animáltam egérrel, hát nem hiába a múltidő :D Szerintem éri meg azzal vesződni, lehet csodát tenni painttel és moviemakerrel (lásd Egy akatsukis élete), de rajtuk is látni, hogy későbbiekben már digitális táblát használtak.
Kollégium miért befolyásolná a rajztábla használatát?
Kicsi a szoba sokan vagyunk nincs asztal és egy konnektor van.
Laptopot is alig van idő használni.
Ezért gondoltam inkább hogy jobb lenne egy tablet mert azt bármikor lehetne használni, csak mondták hogy az animálásra nem igazán alkalmas ( mondjuk azt nem tudom hogy miért is)
Tabletre nincsenek olyan jó programok, videovágó biztosan nincs. Vegyetek egy hosszabbítót, meg laptopalátétet, tabletet is tölteni kell, mert fogyaszt rendesen.
Tablet ellen szól még, hogy kesztyű kell hozzá (hogy ne érzékelje a kezedet is) a legtöbb programhoz, nem kényelmes az animalashoz egyszerűen, én sem tudom megfogalmazni, hogy miért.
Amit még kipróbálhatsz, low budget és ezzel is fantasztikus művek készülnek: pörgetős füzetek.
Digitális rajz táblához nincs tapasztalatom. Azonnal érzékeli a laptop hogy csatlakoztatva van hozzá?
Digitális rajz táblák közt melyiket érdemes megvenni? És a animációs programok érzékelik a rajz táblát?
Wacom Bamboo-nál kezdődik a minőség, de azt meg kell fizetni.
Animációs programokról nem nagyon tudok, rétegkezelő rajzprogram kell ( paint tool sai, photoshop, gimp, krita) meg egy jó videószerkesztő.
De nézz utánna youtube-on, rengeteg kezdő videó van. Crowne Prince-t tudom személyesen is ajánlani, de a "how to animate" keresés renegeteg más videót is felhozott, amelyek nagyon hasznosak lehetnek, hogy lásd milyen szoftver, meg eszközök kellenek.
Laptophoz vegyél Wacom-ot. Kezdetnek elég az olcsó is.
Illetve nézd meg a TVPaint nevű programot.
A legjobb az lenne, ha beiratkoznál egy mozgókép-és animációtervező suliba (BP-en, Debrecenben van érettségi utáni szakképzés), mert magadtól elég nehéz lesz megtanulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!