Milyen lenne ez a PC?
Ezt a számítógépet főként videójátékokra akarom használni, de nem vagyok teljesen biztos benne hogy jó-e. Illetve csak minimálisan értek a számítógép alkatrészekhez. A játékok a következők: Csgo, Valorant, Apex Legends, Fortnite.
Processzor: AMD Ryzen 5 5600
Alaplap: ASUS TUF B450-PLUS GAMING II
Gépház: AEROCOOL GLIDER TG FEKETE
Videókártya: GIGABYTE GEFORCE RTX 3060 12GB
Memória: KINGSTON FURY 16GB BEAST
Tápegység: ASUS ROG STRIX 750G 750W
Merevlemez: SEAGATE BARRACUDA 1TB
SSD: KINGSTON 1TB KC3000 M.2 PClE
Processzor hűtő: COOLERMASTER HYPER H410R RGB
Operációs rendszer: Microsoft Windows 10 Home 64bit
Szerintem irracionálisan drága, és nagy teljesítményű a táp ehhez a konfighoz, 20 ezerrel olcsóbban vannak teljesen jó tápok amik tökéletesen kiszolgálják ezt a rendszert, azt a pénzt meg beletolhatod pl jobb videokártyába, vagy 5600 helyett 5700x be.
Kártyából ha mindenképp nvidia kell legalább 4060 at vegyél, nyers számítási kapacitása gyakorlatilag ugyanaz, de dlss3 támogatás miatt(meg mert tényleg ugyanennyiért kapsz azt is) inkább azt venném. Ha nem ragaszkodsz nvidia hoz akkor rx 7600 valamivel gyorsabb(raytracingben lassabb, de ezek a kártyák nagyon karcsúak erre, szerintem ez itt nem igazán számít), és olcsóbb is. Esetleg 6700xt, de az annyival drágább is amennyivel gyorsabb.
A táp eléggé túlzás. 650W tier A-B is elég. Még egy RTX 4080-nak is.
Menő SSD és foscsi HDD helyett inkább egy 2TB belépő SSD-t vennék. Főleg ha csak játékos gép. Akkor akár pl NV2. Játékok nem látják előnyét a jobb SSD-knek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!