Ötvenen túl, hogyan érdemes elkezdeni ismerkedni az informatikával?
Amíg nem tudod hogy mit akarsz csinálni nem tudod megtanulni mert nem csinálod meg.
Tehát feladat kell es azt megoldani.
Nem jó úton jársz a könyvekkel... Egyszer megkért egy idősebb ismerőse a családnak, hogy segítsek neki, mert kapott egy laptopot. Tök alap dolgokat mutattam neki, elöször mondtam, hogy persze jegyzeteljen nyugodtan, aztán néhány alkalom után kértem, hogy jegyzetek nélkül próbálja meg. Nem ment neki, ha a betanult sémában a legkisebb kitérőt kellett tenni, akkor elakadt és nem tudta megoldani a problémát. Zongorára se mindenki alkalmas...
Ezt csak azért írom, hogy ne könyvekre hagyatkozz, és ne sémákat tanulj be. Ha valamivel elakadsz általában a youtubeon mindenre van megoldás. Ha ott sem tudod rá megkeresni, akkor veszett ügy...
Mi a célod vagy mire akarod használni a számítógépet?
Ha csak netezel, emailezgetsz, facebookozol, akkor felesleges megtanulni. Egy android/iOS sokkal egyszerűbb, gondolom a kérdést is valami ilyen eszközről írtad ki.
Szerintem a legjobb út, ha felfedezed magad a dolgokat a rendszerben. Igen, fogsz elrontani dolgokat, de tapasztalatom alapján sokat lehet tanulni belőle.
Közben tanulhatsz kicsit angolul, és a felmerülő problémákat önállóan próbálod megoldani, kis utánajárással. Magyarul elég korlátolt mennyiségű információ érhető el, elég sok problémára egy-egy angol nyelvű fórum mély bugyraiban találtam megoldást. Ha idáig eljutsz, akkor már sokkal jobb vagy az emberek azon jelentős részénél, akik képtelenek utánajárni a problémának, és helyette másokat hívogatnak, mintha valami enciklopédia lennék.
Nyilván lehet ismerősöknél is kérdezősködni egy probléma esetén, de az szerintem nem elég a dolgok megértéséhez.
Én is első körben a Google-t javaslom. Beírod pl. hogy informatika, innen eljuthatsz egy csomó hasznos anyaghoz, azoktól pedig a többihez.
A könyv és a net is segíthet. Ja, és legyen egy füzeted, amibe leírod a megértett dolgokat, rendszeresen; ez ami igazán taníthat. Aztán kis idő múlva csodálkozni fogsz, miket nem értettél, de nem érdemes azért kidobni a füzetet, mindig írhatsz új dolgokat bele.
A konkrét megoldandó feladat szükséges valóban. Pl anno: hogyan készítsek minőségi mp3-at egy CD-ről... :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!